zaterdag 7 februari 2009

6 uren van Halle (15 - 21 u)

Tom T, Mil D, Jan A en ik werden als ploeg ingeschreven, Marc B schreef zich in voor de solo's.

De vier teamleden gingen twee weken geleden het parcours reeds verkennen, Marc kon toen niet. Ik kende het parcours nog van vorig jaar, en op een dinsdagavond deden we dit rondje ook al enkele keren. Een technisch parcours van ± 5 km met een hoog MTB-gehalte, ideaal dus voor de Brachtse Bikers.

We arriveerden goed op tijd zodat we nog vlakbij de wisselzone konden parkeren, en al het materiaal, kledij, eten, reservefietsen, ... steeds vlakbij was. Ik probeerde in de voormiddag nog een party-tentje aan te schaffen, maar in de Stock 2000 en de Selfmade kreeg ik te horen dat deze pas begin maart in de winkels zullen verschijnen. Gelukkig bleef het droog en konden we gerust zonder. Marc B en zoon Jan kwamen rond half 3 aan.

We besloten om te starten van heel goed naar redelijk goed. Tom eerst, dan Mil, vervolgens Jan en dan ik. Ieder van ons zou proberen om 2 toeren te rijden. Na een achttal toeren hing Marc B een 3-tal minuten voor op ons. Hij reed quasi even snel als het gemiddelde van ons team, maar verloor natuurlijk geen tijd in de wisselzone. Een snelle rekensom maakte duidelijk dat Marc ons net wel of net niet zou dubbelen.

Tijdens zijn 2e beurt kreeg Mil te kampen met schakelproblemen en besloot na 1 ronde binnen te komen. Jan stond niet helemaal klaar, maar na een 20-tal seconden kon hij toch vertrekken. Een tijdje later kreeg Marc af te rekenen met een stroompanne: de verbindingskabel tussen batterij en spots kwam steeds los. Zoon Jan heeft dit snel kunnen fiksen zodat de schade beperkt bleef.

Kort daarna stond Marc even aan de kant wegens krampen en konden we hem voorbijsteken. Vermoedelijk ten gevolge van deze krampen kon Marc de laatste 2 uur niet meer voluit gaan en duurden zijn rondes iets langer dan voorheen. Onze voorsprong groeide op die manier uit tot een 10-tal minuten en in het laatste kwartier konden we hem dubbelen. Marc wou dit niet laten gebeuren en stak in de laatste kilometer Jan A terug voorbij. Marc, die ondertussen al 6 u en 13 minuten op zijn fiets zat, kon niet verhinderen dat Jan A kort nadien terug passeerde.

Onder onze supporters telden we Steven B en zn, Kris D en zn, Jan T, Simonne (ma Kris), Gwen (collega Kris) en de vriendinnen van onze 2 Overbroekse kopmannen.

Resultaat:

Marc B reed 27 toeren (135 km) en behaalde hiermee een knappe 3e plaats op 28 solo-rijders. Proficiat !!!

Het B2-team reed 28 toeren (140 km) en behaalde hiermee de 9e plaats op 72 teams.
Tom (40 km) 10 + 10 + 10 + 10
Mil (35 km) 10 + 5 + 10 + 10
Jan (35 km) 10 + 10 + 10 + 5
Kris (30 km) 10 + 10 + 10

Christof Godrie reed mee met ‘Rentenier’ en eindigde op de 24ste plaats.

De winnaar van de solo’s eindigde op de 3e plaats in het algemene klassement en was de enige solo die voor ons eindigde. Het B2-team eindigde dus 10e in het algemene klassement. Marc B eindigde 17e in dit klassement.

Conclusie:

Marc B leverde veruit de knapste prestatie van ons vijven en werd logischerwijze op het podium geroepen. Kris (die met een aantal klasgenoten vorig jaar 37ste eindigde) voorspelde dat het B2-team tussen de 10e en de 15e plaats zou eindigen. Dit werd een mooie 9e plaats, waar alle teamleden op voorhand voor wilden tekenen.

Hopelijk kunnen we volgend jaar deze 9e plaats verdedigen, en doen er meerdere B2-teams (of solo's) mee.

Bij het schrijven van dit verslag staan de foto's en de resultaten nog niet op de website van de organisatie. Via de website van de tijdsregistrator (http://www.chronorace.be/) kon ik de resultaten toch al vinden.


Link naar solo- en ploegenklassement:
http://users.telenet.be/brachtsebikers/foto/2009-02-07%20klassement.pdf

Link naar rondetijden van B2-team en Marc B
http://users.telenet.be/brachtsebikers/foto/2009-02-07%20rondetijden.pdf