dinsdag 13 juli 2010

De valpartijenspecial

Daar zaten ze dan ... de twee grootste kiekens van de Brachtse Bikers met hun schotten te wachten op het terras van de Kroon. Te lomp om het te helpen donderen en iets vooraf in het gastenboek te zetten. Wat ze daar hadden moeten zetten? Dat ze dit jaar meer tijd aan hun kind en vrouw besteden dan aan de Brachtse Bikers. Werd er de vorige jaren nog noeste arbeid verricht aan de vooravond van hun special, dan was het dit jaar anders. Op maandagavond werd er eens verkend ... de tijden veranderen :-)

Het concept is gekend, zo recht mogelijk naar Merksem, toerke doen, lachen met de medebikers en terug naar huis. De netels en doorns werden dit jaar niet gemaaid en gekapt, daar moesten we zelf voor zorgen (maar werd vooraf niet gecommuniceerd). Via Overbroek ging het richting Brasschaat. Dit ging eerst even rond de Rommersheide, binnendoor naar de Mick en rond de E10-plas. De eerste valpartij was dan al even een feit. Gelukkige van de dag was Jurgen VDB met een mooie koprol. Aan het speeltuintje aan de Miksebaan was een BMX-parcours aangelegd en dit werd dus ook wel getest. Onze MTB's zijn er echter wat te kort voor en dat gaf natuurlijk ook spektakel. Jurgen VDB bemerkt hier dat hij zijn autosleutels niet meer bij heeft. Hij zet koers naar de plaats van zijn koprol en heeft zodoende het ideale excuus om er tussenuit te muizen. Stan F heeft al veel goesting om hem te volgen, maar blijft toch bij de groep.

We rijden nog even over het dak van de wereld waar vooral Stijn B van het uitzicht geniet. Bruggen zijn het ding van de twee uitstippelaars en dat zullen we geweten hebben. Geen brug te hoog of te stijl voor die gasten (we hebben dan ook zo'n 170 hoogtemeters). We zijn intussen het Peerdsbos in gereden. Genieten doen we niet echt, zoals gezegd, zo snel mogelijk naar Merksem. We proberen daarom zoveel mogelijk de E19 te volgen. De N1 ligt ook op ons pad, maar vooral het stervormige fort van Merksem interesseert ons. Door de omwallingen zijn er pittige klimmetjes en steile afdalingen. Iedereen valt hier wel een keer (of het scheelt niet veel, met uitzondering van Tom en Mil). De mooiste valpartij was misschien die van Kristof VL die letterlijk zijn fiets tegen een boom parkeerde. Ook een afdaling van Jef VD zal in ons geheugen blijven.

De terugrit is minder spectaculair, al moeten ook hier weer enkele bruggen worden gekruist. Aan den Botermelk gaat het terug even off-road. Kris K komt even zijn goede benen tonen vooraan en de snelheid schiet de hoogte in. Sterk nummer, al zal hij dat de volgende weken kunnen gebruiken als hij terug de tochtjes mag bepalen. We passeren ook nog verblijfspark Dennenbad, iets wat zelfs niet door Kris is gekend. Via een strak tempo gaat het richting 't Trapke Op langs de vaart. Het begint intussen al te schemeren, maar Mil en Tom hebben nog een brug in petto. De eindspurt wordt ingezet na de vaart en gaat hoofdzakelijk off-road. Raf VL steekt het vuur aan de lont, maar uiteindelijk pakt Tom de overwinning voor Stijn B en Kristof VL (of was het anders?).

De rit wordt afgesloten aan de strandbar van de Mil en Dorien om de geboorte van hun Lara te vieren.