dinsdag 28 april 2009

3 B

We vertrekken langs de Van Pulstraat en staan even later te wachten aan Brug 11. Hier wordt pas echt duidelijk met hoeveel Bikers we vandaag op stap zijn. Zelf zijn we met een man of 21, even later komt ook de B-ploeg voorbij. Iets later sluit de L-ploeg zich bij ons aan. Als er dan nog wat andere roadies aansluiten, is nog maar eens duidelijk hoeveel fietsers er op dinsdagavond tijd hebben.

Via de Jachthaven van Brug 11 (tja...) gaat het richting het vroeger Las Pampas (of vergis ik mij). Enkele steenpuinstroken en dan naar de wijde omgeving rond Drieboomkesbeirg. Frank L is blijkbaar al veel gaan bijtrainen hier, want hij neemt de taak van tochtuitstippelaar bijna op zich. Kris K vindt dat natuurlijk niet erg en laat begaan.

Frank L stuurt ons door een strook los zand maar verhindert de anderen van door te rijden, want hij is de eerste die zich vastrijdt. Even wachten en terug gas op het parcours van 3B. Jan M schiet zoals gewoonlijk weer den hoofdvogel. Raf VL zal mogelijk even zijn evenwicht hebben verloren maar dit deskundig hebben rechtgezet of Jan M zegt: "En gij zijt ne crosser?!". We zijn wel straffe uitspraken van de Jan gewoon, maar als je dan zelf 100 meter verder met de tanden bloot in het zand steekt, moet je jezelf toch wat gaan afvragen.

Voor de tweede keer dit jaar ligt de eindspurt op het Paris-Roubaix stuk. Tom T muist er stiekem van onderuit en Bart A probeert het gat te dichten, wat echter niet lukt. Enkel Mil D en Thomas A weten te volgen. Even later volgt nog een trio, waarvan KaDee bergen werk verzet. Deze drie komen nog net te laat om het Tom T moeilijk te maken. Tom T op één (deze keer niet gestolen), Mil D nog net voor Marc B.