dinsdag 24 juli 2012

Modderbad

Na een maandje van afwezigheid hier nog eens een verslagske. Ondertussen zijn Philippe G en Gert A vader geworden van 2 flinke dochters (elk apart voor alle duidelijkheid).
Vorige week had het maandagnacht superveel geregend. Ondanks de hoogzomer overal slijk en plassen dus op het parcour.
Op een glad houten bruggetje ging Ben V al onschuldig tegen de grond ondanks de waarschuwing van Kris D.
Onderweg was de knie van Stijn B ook al hard in contact gekomen met een kassei onder water. Stijn kent de horrorverhalen over ontstekingen en “het vuur” dus wilde zo snel mogelijk de open wonde ontsmetten.
Jeanineke mocht in de Kroon haar verpleegstertalenten boven halen. Natuurlijk was dit aanleiding voor discussie over “echte venten” en de andere talenten van Jeanine (bitterballen?)
In de sprint op ’t kamp waren die van Loenhout weer oppermachtig (Tom T, Kris D en Stijn B). We reden ook nog door een privĂ©-tuin.
Deze week had het goed kunnen drogen en lagen de bossen er al terug een pak beter bij. Wim E had een vervangkader gekregen (sworks!) en Gert A had een nieuwe tweedehandse scott 29er op de kop getikt met een belachelijk klein verzet vooraan (22/32). Aangezien de Brachtse bikers constant rond de 40 km/u door de Noorderkempen knallen en zelfs op de singeltracks amper onder de 30 km/u komen is dat natuurlijk veel te klein…
Veel hielp het allemaal niet want net als op de Merida trapte de Scott ook constant door.
We vertrokken langs het PR-stuk en aangezien iedereen al opgewarmd was op de warmste dinsdag van ’t jaar werd er direct goed doorgereden.
Het was al goed aan het drogen dus op de meeste plaatsen kon je naast de plassen rijden. Je moet dan natuurlijk wel je evenwicht bewaren. Raf VL raakt op het foute moment een achterwiel en valt in de diepste plas van de avond. Technische moddercrossers houden daarvan… Gelukkig droogt alles snel op en het slijkt helpt tegen de muggen.
Als Jan T last heeft van een platte achterband probeert de rest wat technische stukjes in de buurt. De plaatselijke jeugd geeft commentaar tussen de pretsigaretten door en juist daar wil Wim E ook even af zen fiets vallen natuurlijk. Even verder parkeert hij zen nieuwe schoenen nog in een sloot en dan kunnen we verder.
Door het tijdverlet wordt het aan de bunker in Schilde al te donker. Een gemiste kans om het nut van een 32/22 verzet vooraan aan te tonen…
In groep wordt er doorgereden via de brachtse Heide. Tot een spurt komt het niet (iedereen blijft mooi op de kiezel) want de pinten van de parkfeesten beginnen bij sommigen hun tol te eisen.
Terug langs de vaart wil Ben V een bareel langs de Vaartkant nemen waardoor Ben en zijn Cannondale bijna in ’t water belanden.