dinsdag 12 april 2011

FUNPARK SCHILDE

Mooi weer, een grote opkomst en Kris K die met de vrouwen op stap gaat, genoeg redenen voor de initiatiefnemers (vooral Mil D en Tom T) om er een beetje de pees op de leggen. De gewenningsweken zijn voorbij en er mag nu eens doorgereden worden.

Via de Van Pulstraat naar de vaart is al door iedereen gekend. Vaart over en dan richting Brechtse Heide. Rakelings passeren we de Vraaghoeve. Veel tijd om rond te kijken hebben we niet en in sneltreinvaart komen we aan Kriskus Koning, als eerbetoon aan onze afwezige voorzitter.

Die laatste missen we wanneer we een beetje op de dool geraken te midden van de golfterreinen. We bereiken echter toch nog het antitankkanaal voor schermertijd en kunnen via het ruiterpad toch nog goed offroad blijven. Onderweg verliest Steven B nog zijn lampje, nieuwkommer Frank A (geen familie van die andere 3 A's) verliest zijn bidon en wie weet wat er nog allemaal is gebeurd dat jullie verslaggever niet heeft gezien.

Aangekomen op het funpark proberen we de helling met bocht aan de bunker, maar de meesten geraken boven. Een trend die vorig jaar al gezet was. Dan maar iets anders zoeken en vooral daar hebben we KaDee voor. Hij begint wat in het rond te rijden en ontdekt een voorlopige montée impossible... Mil en Tom proberen ook enkele keren en Tom steekt Bart A (in zijn eerste poging) net voor om al fietsend boven te komen. Mil D en KaDee slagen uiteindelijk ook nog in de uitdaging. Hugo K schakelt zich net als een andere enkeling te pletter. Een select clubje van 4 dus, benieuwd hoelang dat gaat duren. Cannondale - Scott : 2-2 ;-)

Dan maar terug naar De Kroon. Nu nemen we de dolomietenroute en zo gaat het net iets beter. Wanneer we het antitankkanaal willen verlaten rijdt Bavo S lek. Met zijn dunne bandjes is hij natuurlijk kwetsbaarder voor dergelijke problemen. Als student zijnde in het Gentse rijdt hij blijkbaar niet veel plat, want echt vlot kunnen we de vervanging niet noemen.

Via de vaart en De Merel rijden we naar de Tilburgbaan alwaar Bart A een demarrage plaatst. Bavo S waagt de sprong en samen bouwen ze hun voorsprong uit want het peloton wordt opgehouden door een valpartij van Thomas A (een dag later blijkt alles nog wel ok te zijn). Bart (mis)bruikt zijn parcourskennis en verslaat Bavo. Hugo finisht als derde op geruime afstand.