dinsdag 26 juli 2011

Villatocht

De rit ging naar ’s Gravenwezel vandaag. Geen B-ploeg of ladies dus iedereen in één groep. We vertrokken langs de Vaart. 10km rechtdoor met Kadee op kop: het ging dus vooruit. Niet iedereen was even lang blijven hangen op de parkfeesten blijkbaar. Langs de vaart was het hoge gras vers gemaaid. Bij iedereen hing het gras in de aandrijving. Toen Gert A plat reed ( “de Gert is te plat” moest dat worden in dit verslag) demonteerde Jan T zijn derailleurwieltje om het gras te verwijderen.

Via een knap kasteel kwamen we aan de villabuurten in de groene gordel rond Antwerpen. Ergens tussen de villabuurten moest er een bos zijn. Dat bos was echter slecht te vinden dus werd het een zeer uitgebreide sightseeing trip. Door het vele zoeken op verharde wegen vergrootte de kans op onveilig gedrag natuurlijk. Was het nu omdat een fietspad genegeerd werd of omdat de koplopers te enthousiast overstaken?

Ondertussen was het al redelijk donker dus in vliegende vlucht terug naar Brecht. Iedereen zat nog fris want er was amper bos gedaan. Op één lint door de Brachtse Heide en langs de Vaart. De sterke mannen Kadee en Tom T eindigden natuurlijk vooraan.