zaterdag 6 februari 2010

6 uren van Halle

Brachtse Bikers 1: Tom T, Mil D, Jan A en Kris K
Brachtse Bikers 2: Kristof VL, Jan T, Jef A, Bert A
Solo 1: Marc B
Solo 2: Gwen V

Op Tom T na, verzamelden alle teamleden om 13 uur aan De Kroon. Door een foutje van de verslaggever werd niet de gerichtste weg gekozen. Gelukkig konden we de grote kamionette, de kleine kamionette, de stationwagen en de monstertruck nog vlakbij parkeren. In de wisselzone hadden we niet veel keuze, maar we vonden nog 2 boxen naast elkaar. Het uurtje dat we nog over hadden was niet overdreven voor de inrichting van onze wisselboxen, de briefing, het omkleden, de verkenning, ...

15 u: Start. Tom T hangt na 500 m op de twintigste plaats, maar slaagt er in als eerste zijn toer te vervolledigen. Proficiat ! Mil, in meerdere mate Jan en vooral Kris hadden moeite om deze prestatie/positie te handhaven. Tegen dat het donker werd, heeft elk teamlid van beide ploegen minstens 2 rondjes gereden, heeft Gwen 2 korte pauzes ingelast en is Marc al vloekend en compleet opgejut binnengekomen omdat zijn assisterende zoon niet deed wat Marc verwachtte. Naar verluid kon deze ook niet weten wat Marc verwachtte ...

Doordat er in de vernieuwe wisselzone (en door de fluovestjes) enorm veel tijd verloren ging, kozen we ervoor om in de mate van het mogelijke niet na 2, maar pas na 3 ronden te wisselen. Zo konden we vermoedelijk 4 wissels uitsparen. (Achteraf vernomen dat de bikers van het winnende team ‘Mampay’ elk telkens 4 ronden reden alvorens te wisselen)

18 u Volledig donker en richtgevende vermoedelijke tussenstanden in het totaalklassement waren:
Marc: 8e plaats, BB1: 14e plaats, BB2: 28e plaats, Gwen: 80e plaats

Vooral de solo’s kregen het in den donkere zwaar te verduren. 8 solo’s gaven op, Maar opgefokte Marc en moedige Gwen bleven doorgaan.

Door de combinatie van de vermoeidheid, het technische parcours en het feit dat het pikdonker werd in het bos, werden de rondetijden in de 2e helft natuurlijk groter. Wederom werd duidelijk dat zeer goede verlichting een enorm verschil kan maken in de rondetijden.

Zoals jaarlijks het geval, bestond er weer wat verwarring wanneer het evenement (citeer: dit is geen wedstrijd, maar wel een leuk opgevat sportief evenement met tijdsregistratie) zou eindigen. Samenvatting: iedereen die voor 21 uur aan de tijdsregistratie passeert, dient zijn ronde af te maken. Mil Jan T, Marc en Gwen reden de klok vol.

Conclusie:
• De combinatie van het partytentje, de paddestoel en de 6 stoelen maakte de rustpauzes wat aangenamer (en warmer). De extra bike en rollensysteem maakten het mogelijk wat op te warmen en los te rijden. Bedankt aan iedereen die hier mee voor zorgde !!!
• Jammer dat de wisselzone helemaal afgeschermd was van de wedstrijdgebeuren en ook jammer van de onpraktische fluovestjes, maar voor de rest was de organisatie weer prima in orde.
• Zowel de beste mannelijke als vrouwelijke solo kwamen uit Sint-Lenaarts.
* Marc B heeft de 2e solo zelfs gedubbeld !
• Beide B2-ploegen stonden mooi in de eerste kolom, met een gemiddelde van ± 20 km/u, rekening houdende met de tijdrovende wissels.

Resultaat:

BB 1: 11e plaats van de 54
BB 2: 20e plaats van de 54
Solo 1: 1e plaats van de 31
Solo 2: 22e plaats van de 31, 1e (en enige) vrouw

Link naar solo- en ploegenklassement

Link naar rondetijden van B2-teams, Marc en Gwen