dinsdag 19 juli 2011

Omgekeerde rit

Een omgekeerde rit + € 10 meebrengen, zonder verdere info… Wat zou dat worden? De Mil had al enkele termen (kuts jirv, sejtlaap) omgekeerd vanbuiten geleerd maar de rest was niet voorbereid.

Enkele mannen van Loenhout wilden nog eens komen trainen voor de duatlon van 21 juli en waren zelfs even teleurgesteld toen de voorzitter met zijn reglement binnenkwam. “Wat voor een clubke is dat hier? We gaan toch nog fietsen?”

Volgens het reglement was de volgorde: eerst trappisten drinken en dan sprinten. Daarna een toer doen en recht naar huis. Het klassement werd vooraf reeds ingevuld. Het sprinten ging natuurlijk iets minder fanatiek recht vanuit de kroeg met bier in ons lijf. De route omgekeerd volgen was niet altijd even simpel maar uiteindelijk vonden we toch onze weg. Onderweg waren de plassen redelijk diep. Om ze te ontwijken werd er bijna tegen mekaar gereden.

Aan een vrij stuk tot aan een kapelleke in ’t bos was onze navigator efkes kwijt. Hij had onderweg een klein mankementje aan zijn derailleur moeten herstellen (dat was toch het excuus waarom hij zo laat was). Iemand viel nog tegen een boom omdat hij al te veel gedronken had (of er te slecht tegen kon). In snel tempo ging het daarna langs de vaart terug naar de Kroon. Ondanks dat er weinigen bij een normale rit vooraf pinten gaan drinken gingen de meesten toch nog even binnen.