zondag 4 juli 2010

Bracht

Op 4 juli was het dan zover, de special om toch een beetje het 10 jarig bestaan van de Brachtse Bikers al mountainbikend te vieren.

Om 6u stonden Kris K, Frank L, Gwen V, Marc B, Tom T, Mil D, Kristof VL, Paul M en Bart A klaar om naar Bracht te vertrekken. Jan T, Dave M en Jurgen VDB (niet dieje van OLO) kwamen enkele minuutjes later. Fietsen ingeladen en klaar voor de verplaatsing.

Ietsjes later komen we aan in Bracht. Bart A had liever in Burg-Reuland gestart, maar Kris K is den baas (en krijg later misschien nog wel een beetje gelijk). Er is voor ons gezorgd. Krentenbollen, chocoladebollen, peperkoek en diverse drankjes worden door de kas aangeboden om toch niet met een te lege maag te vertrekken. Na wat gesemel en de eerste valpartij (bedankt Dave M) zijn we er klaar voor. We rijden naar Burg-Reuland met de fiets en starten daar met route 3. Deze route telt 29,50 GPSkilometers en begint met een steile wegklim.

De posities liggen al direct vast en wijzigen op zich niet veel meer. Jan T (El Pistolero) is de man in form en iedereen wacht dan ook bang af wanneer zijn turbodiesel gaat aanslaan. Marc B rijdt immers op 20% wegens een pijnlijke knie. Niet iedereen rijdt met de A-ploeg mee en de B-ploeger van dienst gaat in de eerste afdaling dan ook tegen de vlakte. Misschien dat de SSS wel mee te nemen is voor extra techniek. De bedoeling is om een leuke rit te hebben en na elke klim en afdaling wordt er dan ook netjes gewacht. Ook wanneer Dave M een lekke band rijdt. Frank L is de plattebandenspecialist en steek een handje uit de mouwen. Het hoogtepunt van de rit zie je hier.

De kilometers schuiven redelijk vlotjes en het zonnetje begint af en toe door de wolken heen te komen. Op de heenreis hebben we immers regen gehad, maar in Burg-Reuland is hier niets van te merken.

We eindigen BR3 in de ruïne van Burg-Reuland. De bar is hier nog niet open, waardoor we ons genoodzaakt zien om af te zakken naar het dorpscafé/bakker/hotel/...

Op weg naar de auto's (om nog wat proviand in te slaan) gebruiken we Kris K's fotostatief. Het is de eerste keer in 10jaar dat de staander van de Kris van enig nut is voor de club (en natuurlijk ook voor de Kris).

We besluiten om BR2 te rijden, gevolgd door BR1. Tesamen goed voor zo'n kleine 30km. Iedereen begint opgewarmd te geraken en we haspelen de kilometers af. Uiteindelijk melden vele kilometrikskes dat we 70km hebben gereden, behalve dat van Kristof VL. Door het vele afsnijwerk, heeft hij slechts 69,5km. Om toch geen strafpunten of verminderingen op te lopen, doet hij nog 700meter extra. We laden de auto's en camionette terug in en beslissen om deze geslaagde dag in Brecht (den Trap) af te sluiten.

Foto's zijn hier te bekijken.