maandag 7 februari 2011

6uren van Halle

Zaterdagmiddag om half 1 werd er afgesproken aan den basiliek in Overbroek, om van daar met 3 Brachtse Bikers-ploegen naar Halle te vertrekken.
Team 1 : Tom T, Mil D, Kristof VL en Jan A
Team 2 : Jurgen VDB, Bart H, Gwen V en Dave M
Team 3 : Jef A, Flip G (toekomstig B2), Michiel VDP en Steven B

Wegens de felle windstoten hadden Bart en Jurgen een grote, stevige tent en enkele houten balken om deze aan vast te maken voorzien. Mil en Michiel zorgden voor 2 terrasverwarmers, Jan voor de stoelen en Gwen voor de nodige mondvoorraad. In Halle aangekomen werd er strategisch een box gekozen en waren we in minder dan een half uur volledig geïnstalleerd.
Op de briefing hoorden we enkele wijzigingen tegenover vorig jaar: er moest terug een bidon worden doorgegeven met chip (ipv fluohesje), er werd een wisselzone voorzien naast de boxen, waar àlle renners moesten passeren – ook degene die niet wisselden, en spijtig genoeg werd de passage door de supporterstent geschrapt omdat door de wind de veiligheid niet kon gegarandeerd worden.

Nog snel één verkenningsrondje gereden en dan was het tijd voor Tom, Jurgen en Jef om aan de start plaats te nemen. Iets na drieën kwamen ze door de wisselzone gestormd, met Tom T in circa 20ste positie, die gelijk enkele plaatsen wist te winnen door de scherpe bocht naar de brug af te snijden, tot ongenoegen van enkele anderen… Jef en daarna Jurgen kwamen iets later in het pak door, en werden wat gehinderd door de drukke bedoening aan de brug.

Bij de 3 ploegen werd meestal na 2 rondes gewisseld, maar door de nieuwe regeling met de wisselzone, moest de volgende telkens al (in de kou) gaan klaarstaan in afwachting van de eerste doortocht van zijn voorganger –  het voordeel was wel dat je niet door de drukte in de boxen moest en dat de keuze van box niet zo belangrijk was. Alle wissels verliepen vlot, en ook onderweg waren er weinig problemen, het parcours lag er dan ook heel goed bij naar Halle-normen. Enkel Tom T kwam ten val, toen hij na een botsing met iemand die de wisselzone verliet, frontaal tegen de nadars vloog.

Er waren buiten de 3 B2-ploegen nog enkele bekenden aanwezig : 2 FAT-teams, met oa Ben V en Kurt M, Cedric F die met enkele kameraden Team T had gevormd, en Raf VL die enkele rondjes kwam rijden voor Team Godrie. Ben V had in zijn eerste ronde al pech: na een valpartij bleek zijn derailleur afgebroken (tja, Cannondale) en moest hij een stuk te voet afleggen. Ook Kurt M had later stukken door een gebroken ketting.

Rond 18u werd het snel donker, maar aangezien tegenwoordig alle Brachtse Bikers van goede lampen voorzien zijn (mede door importeur Cedric) vormde dit geen probleem en werden de ronde-tijden er niet slechter op. Het was ondertussen best gezellig in onze verwarmde en verlichte tent, en dat hadden blijkbaar ook de B2-FAT'ers begrepen, want zij waren er niet uit weg te slaan J. We kregen ook nog bezoek van Stan F, Stefan F, Kristien van Kristof en een delegatie uit O'broek.

Om 21.07u werd de wedstrijd beëindigd en hadden team 1, 2 en 3 resp. 30, 26 en 28 rondjes afgehaspeld. In het klassement leverde dit een 13e plaats op voor Team 1 (wat gezien het sterke deelnemersveld een mooie prestatie is), Team 3 werd 34ste en Team 2 53ste.

Van de FAT-teams werd er één knap 4de (het andere weet ik niet), en Team T werd ook zeer knap 11de met allemaal 15-16 jarigen.