dinsdag 14 juli 2009

Zoersel/Halle

Eindelijk weer een avond zoals we dat gewoon zijn. Aangenaam temperatuurtje, beetje wolkjes, beetje zon... Aaaaah geweldig! Weinig volk, maar daar heeft het bouwverlof, een zwangere vrouw of Neervenkermis wel mee te maken.

Ik weet voor half acht eens naar waar we rijden en ik vrees eigenlijk een beetje het ergste, met de regen van de afgelopen dagen maar - zo blijkt - kan ik ook eens mis zijn. Via de Brachtse Heide gaat het via een rechte doortocht van Drieboomkesberg naar de Trappisten van Westmalle. Kris K wordt serieus uitgedaagd voor een 'rondje', maar hij neemt dat iets te letterlijk en geeft er zelfs twee. Wij bedoelden nen trappist en ene had ook al wel goed geweest, maar daar zal hij later ook wel achter gekomen zijn.

Enfin zijn rondje komt een beetje onprofessioneel over, maar we zetten verder. Ik kan mis zijn, maar volgens mij snijden we via een bijna onbekende route Zoerselbos aan. Misschien dat we hier al wel eens een keer zijn geweest, maar dan is het toch wel een jaar geleden. Het lijkt of onze Voorzitter deze keer is gaan verkennen, want het vervolg komt redelijk goed over. Waarschijnlijk is het ook gewoon improvisatie, maar op zo'n manier dat wij het weeral niet doorhebben.

Vooral Tom T, Mil D en Bart A hebben de MTB-smaak stevig te pakken en hun benen kunnen het soms niet laten om dat eens te tonen. Onze tochtuitstippelaar kan zelfs dan nog goed volgen en wanneer ik hem achter zijn pijnlijke knie vraag, laat hij het tempo precies even vallen. We zijn intussen op het parcours van de 6-uren van Halle en vooral Tom T laat aan Bart A zien dat hij het parcours kent. Gwen V en Rudy D hebben gelukkig 6-uren-specialist Marc B onder hun arm genomen om het parcours te rijden. Hier ligt het verrassend droog, ik had het niet verwacht.

We hebben nog wat tijd en nemen ook het Funpark mee. Hier zijn enkele toeschouwers en dan wil iedereen toch iets meer proberen. Wim E is hierin koploper natuurlijk. Door de afwezigheid van Jan M, worden zijn plannen niet gesteund en komt er niet veel van in huis. We hebben ons amusement er wel mee en daar gaat het om natuurlijk. De terugtocht naar Bracht is vanuit hier voorspelbaar: Anti-tankkanaal! Deze uiterst efficiƫnte verbinding met het Kanaal Schoten-Dessel is intussen wel voor iedereen bekend. Omdat de rechterkant er te slecht bijligt voor een eindspurt, neemt Kris K ons nog even mee doorheen de Merel om dan op het onverharde stuk van de Tilburgbaan ons gangen te laten gaan.

Triatleet KaDee wint de spurt voor Tom T en Mil D (Kristof VL was met de derde plaats - dus eigenlijk voor Mil D - de beste B-ploeger).