donderdag 17 juni 2010

GPS-track Hoogerheide

Twintig na 7 slechts 3 A-bikers aanwezig als ik De Kroon binnenwandel. Gelukkig zijn we een 10-tal minuten later met een twaalftal voor deze internationale rit. Felix Q, die niet op de hoogte was van deze semi-special, kon gelukkig nog mee omdat er voldoende laadruimte was.

Via Sint-Job den E19 op, waar de maximumsnelheid van Paul M zijn witte oldtimerbus ontoereikend was (liet Tom me hoorapparaatsgewijs weten). Dus wij tegen familietempo in Merksem den A12 op, afrit Zandvliet en dan de weg volgen tot in Hoogerheide. Daar stond een tiental bikers ons op te wachten voor het GPS-ritje van Bart A.

Een opwarmertje van bijna 3 kilometer baan om dan een aaneenschakeling van boswegen, singletracks en ruiterpaadjes voorgeschoteld te krijgen. Dan wordt opgemerkt dat Marc C er niet bij is. Omdat Tom en Marc eerst in De Kroon waren, en Tom met zijn Partner, Berlingo of iets gelijkaardigs was, ging ik er van uit dat Marc met hem meereed. Omdat er 1 auto bij was die Tom niet kende, vermoedde hij dat dat Marc’s auto was, maar dit was Jef VD’s blauwe Peugeot. Marc liet weten dat hij eigenlijk voor ons vertrokken was, maar in het verkeerde dorp op iedereen stond te wachten. We gaan ervan uit dat Marc C van plan was om mee te fietsen dus geven we hem eerlijkshalve maar alle punten.

Doordat het voor mij compleet onbekend terrein was, is de kans groot dat niet alle punten uit de komende zinnen chronologisch vermeld staan.

We hebben geleerd dat:
• er in Woensdrecht een behoorlijk grote luchthaven is (wat afschermd wordt op Google Earth)
• sommigen al 3x gaan verkennen zijn in Lichtaart (heeft wel niks met de rit te maken, maar u dacht ik er ineens aan)
• Tom T gekke tuimelingen kan maken (volgens een bepaalde bron maakte hij een salto zonder de grond te raken)
• ge best opzij kunt gaan als Wim E van een helling komt afgereden
• er in het buitenland meer behoefte is om de grond te kussen (zoals de Paus, hoewel we geen katholieke vereniging zijn), waarbij sommigen twee- en zelfs driemaal, de ene al wat lulliger dan de andere.
• het handig kan zijn om de GPS-man terug naar voor te laten komen, maar
• dat je in zulke gevallen best eerst kijkt of er iemand volgt voordat je zijn spoor pakt
• je met een GPS altijd in de buurt van de geplande route kan blijven (en de startplaats terugvindt !), maar dat het tegen een degelijk tempo niet evident is om elke afslag juist te nemen.
• vermoedelijk voor het eerst in de 10-jarige geschiedenis van onze club, een treinspoor de groep in 2 kan splitsen
• ook tubeless-melkbanden af en toe wat pompwerk onderweg vragen
• er vlakbij Bergen-op-Zoom een GR-12 route loopt
• je in zo’n onbekend gebied best probeert samen te blijven
• een poging om iedereen vlotter te laten oversteken, door meerderen als onveilig wordt ervaren

Een legendarische uitspraak van Rick De Leeuw op de Nederlandse televisie, die ik nooit zal vergeten, luid: “Je bent een kind of je hebt een kind”. Als je zo’n bende loslaat in een grote speeltuin, wordt het tegendeel meermaals bewezen ...

Na de vierde consumptie kwamen er nog wat wielertoeristen binnen. De moedigen van dienst waren Jurgen VDB, Marc B en Frank L, terwijl we vooral Mil verwacht hadden. Nogmaals proficiat Mil ! En bedankt, Bart: zulke tochten op verplaatsing zijn voor herhaling vatbaar !
We hebben ook geleerd dat Jeanine om 2 uur graag haar deuren sluit ...

Verslag door Kris K.