dinsdag 20 juli 2010

Malle

Een kleine opkomst wordt er tegen 19u30 genoteerd. De meeste bikers zijn vermoedelijk op vakantie, ergens hun verlof aant vieren of aan het bekomen van de Parkfeesten (of hoe noemt da).

Sinds lange tijd is het nog eens aan onze vaste tochtuitstippelaar om uit zijn pijp te komen. Hij is het niet meer zo gewend en vraagt een aanpassingsperiode. Hij moet de weggeltjes rond Brecht terug herontdekken. Geen probleem, zolang hij ons maar laat volgen zou ik denken.

Er wordt gekozen om te vertrekken via de Vaart, om zo Sint-Lenaerts binnen te bollen. Kris verkiest om rond de vroegere kleiputten te slalommen en we doen hier ook menig mooi terrein aan. Vervolgens trekken we ons op gang richting Malle, voornamelijk Westmalle, al kruisen onze wegen ook Oostmalle. Er wordt flink tempo gemaakt op de veldwegen. Met een compactere groep, levert dit ook minder problemen op, zo blijkt.

Valpartijen waren er wel, Bert A viel redelijk belachelijk op een richeltje, Jef VD moet ook nog ergens gevallen zijn en misschien dat er nog wel iemand tegen de vlakte ging. In Westmalle begroeten we nog de burgemeester van Malle (ondere de Lollepottersdeelnemende jeugd wel gekend).

Via de Sint-Jobbaan rijden we Drieboomkesberg binnen, eerst langs de Fitometer, het Mariabeeldje (toch zo schoon) en vervolgens op het bike-parcours. Drieboomkesberg rond dit tijdstip (aan het einde van de rit), betekent meestal het Paris-Roubaix-stuk richting finish. Bart A steekt het vuur aan de lont en Mil D lijkt op weg naar een solo-overwinning in de laatste rechte lijn, maar wordt nog bijgehaald en uiteindelijk spurten Jef VD, Kristof VL en Bart A voor de overwinning. Deze laatste wint voor Jef VD en Kristof VL.

Op deze mooie zomeravond houden onze benen halt bij het Trapke Op waar Wim E ons nog trakteert voor de geboorte van zijn jongste spruit, Louise. Ben V komt toevallig nog een AA halen. Tom T en Debbie A (en was er nog iemand bij?) komen het gezelschap nog vervoegen.

Afwezige was Frank L. Hij reed de rit wel mee, maar reed het einde niet mee vanwege een besmetting, opgelopen de dag voordien, namelijk een 'bacilli hoegaerdinus to muchos'. Als ik vertel dat hij eigenlijk een bruin vakske moet krijgen, weten jullie wel genoeg lijkt me.