dinsdag 5 april 2011

ROMMERSHEIDE

We waren al met iets minder volk, maar dat kwam waarschijnlijk door de beperkte regenval. Iets na de klok van 19u30 vertrokken we. Met een man te weinig zo bleek achteraf, want niemand had gemeld aan de eersten dat de KaDee nog een plasje was gaan maken. Sterk als hij is kon hij gelukkig nog wel aansluiten vanaf Overbroek.

Via de Krekelenberg zetten we koers richting Rommersheide, Tom T nam het eerste stukje voor zijn rekening door de bossen van Overbroek, vervolgens de brug over en de gemakkelijke afdaling richting Miksebaan. Mil D wist naast de spoorlijn nog een leuk bergje liggen voor de echte MTBers. Frank L en daarachter waarschijnlijk een niets vermoedende Stan F vonden dat van het goeie teveel.

In de Rommersheide was het aan Bart A om de troepen op sleeptouw te nemen. De omgevallen bomen tijdens één van de laatste stormen versperden meermaals het pad, maar dat mag voor ons geen probleem zijn. Veel spectaculairs viel hier niet te beleven al was het uitkijken voor de wandelaar (in politie-uniform) en de denneproppen.

De brug terug over en dan naar het bosje tussen E19 en de Schotenbaan. Daar vroeg Bart A aan Frank L om het roer in handen te nemen. Ook daar ben je beperkt tot een beetje slingeren, maar een singletrack is een singletrack natuurlijk. Op weg naar de volgende brug vroegen we ons nog af of de geluidswal hier een mogelijkheid tot verbinding zou zijn... eens testen?!?

Via De Stal probeerden we het achterliggende bos te bereiken, maar daar hadden ze een nieuwe omheining geplaatst. Dan maar door de vertrouwde poort, dat ging ook. Via de verharde pad naar Maria-ter-Heide en intussen begon de duister al te vallen. Op weg naar Brecht, schreeuwde Stan F nog dat we links moesten afslaan, naar een ongekende klim. Goed gevonden van die Stan want zo konden we onze biking-skills nog wat aanscherpen. Een verbluffend uitzicht en toch weer enkele hoogtemeters extra! Bedankt!

Dan maar snel opschieten, de eindspurt dus. Door Tom T snel opgestart, vervolgens door KaDee nog wat aangezwengeld om dan een spurt met drie te hebben. Tom T was weeral de snelste aan de meet, Bart A en KaDee streden voor de plaatsen 2 en 3.

In De Kroon kwam Kris K en Jurgen VDB nog een pintje drinken om hun pijnlijk miserie door te spoelen. Hopelijk zitten ze snel terug op de fiets!