dinsdag 17 augustus 2010

'S GRAVENWEZEL

De regenbuien hingen klaar, maar er zijn blijkbaar meerdere Aers die zin hadden in een tochtje. Raf VL geraakte thuis moeilijker recht (wat wil je, vrijdag gekoerst, zaterdag triotriatlon) en kwam net te laat aan. De lokale wegenwerken zouden er ook voor iets kunnen tussenzitten, maar onze puntengevers houden blijkbaar geen rekening met onvoorzienbare omstandigheden. Gelukkig zal Raf er zijn slaap niet voor laten, zijn conditie is immers piccobello tegenwoordig.

Het mag wel gezegd worden dat Bart A voor een ware eyecatcher had gezorgd. Hij kwam aanzetten (op tijd) met een retro-bike uit 1993. Zou hij kunnen volgen? Dat zal later blijken.

De wegenwerken vormen ook voor ons een heel obstakel, maar met dikke banden mag dat natuurlijk geen probleem zijn. Wij op weg en direct richting de vaart, brug van den Trap over en direct rechts het onverharde jaagpad op. Vermoedelijk trekt Tom T weer even door en de B-ploeg hangt even aan de rekker. Ze hebben zich gewoon laten verrassen door de A-rijstijl want ze rijden de rit gemakkelijk uit. Op weg naar de Luyckx mogen we ons nog eens laten gaan van de voorzitter en daar maken we dan ook gebruik van.

Even de Waterstraat op en dan duiken we links richting het Molenbos. Deze strook ligt er na de gevallen regen heel goed bij, sommige stukken trekken wat harder aan de wielen, maar het rijdt vlotter dan het losse zand dat we hier meestal mogen verwachten. Rond de Vraaghoeve werken we nog enkele wandelaars en hun honden op de zenuwen (gewoon omdat ze dachten dat ze er alleen waren) en na een beetje gedalk van de Voorzitter, zetten we ons op koers richting SJintG om daar via Kristus Koning naar de Golf te rijden. We nemen de onverharde lanen voor onze rekening en ook hier wordt op regelmatige basis stevig uitgepakt door enkele patsers.

We rijden nog even tot de voormalige Ski-piste Casablanca (red. deze zijn ze aan het afbreken, waarna een grotere piste moet komen) en Kris K ziet gelijk enkele toekomstige ritmogelijkheden. Via de Botermelkbaan en Botermelkdijk zitten we snel terug op weg naar Brecht, langsheen de vaart.

Het begint al grondig te schemeren maar onze tochtuitstippelaar weet van geen ophouden, als een bezetene doet hij zijn best om nog aardig wat singletracks mee te pakken.

We eindigen tenslotte in de Tilburgbaan. Aangezien jullie verslaggever achteraan gezellig aan het keuvelen was, is de uitslag totaal aan hem ontgaan. Wie echter de spurtuitslag bij de hand heeft, zoals deze geschiedde wanneer de betonbaan werd opgereden, mag deze altijd mailen of als commentaar vermelden.