woensdag 1 juni 2011

VORSSELMANS-VERVOER VAN DYCK SPECIAL

Dankzij de oproep via onze nieuwe Twitter-account, stond er een hele bende te wachten aan De Kroon. Deze keer geen Ladies-ploeg want die waren op afzondering. Wel een kleine B-ploeg (examens?), die besloot met hun grotere broers aan te sluiten.

We rijden opnieuw naar de Vaart, richten ons ros naar links en hopsakee we zijn vertrokken. We hebben net enkele meters off-road gebold of een lid van de B-ploeg heeft een lekke band. Geen probleem, het wordt opgelost en we rijden verder. Vroeger werd deze special deels genoemd naar één van onze sponsoren, maar wegens de drukke verkoopspraktijken heeft de zaakvoerder weinig tijd om te verkennen. Wel regelt hij onderweg een drinkplaats (die uiteindelijk niet nodig blijkt te zijn).

De twee tochtuitstippelaars, Benny C (van Vorsselmans) en Dirk VD (van Vervoer Van Dyck) komen ons al tegengereden. Gezien hun woonplaats, was het gemakkelijker om onderweg aan te pikken.

Het crossparcours wordt aangesneden en het is al duidelijk dat we met een grote bende onderweg zijn. De B-ploeg moet ook nog wennen aan het hogere tempo. We kruisen zo maar eens snel het parcours, want de heren tochtuitstippelaars hebben nog meer in petto.

We rijden ditmaal gestructureerder doorheen de bossen die Rijkevorsel rijk is. Benny kent hier overduidelijk goed zijn weg. Hij plaatst er nog enkele houtconstructies in en stukken mul zand. Na een valpartij van Tom d'J in zulk los zand, beslist de meerderheid van de B-ploeg om op zichzelf verder te rijden.

Wanneer we deze bossen uitrijden, valt Raf VL nog nadat hij na een speelpartijtje met Mil D aan het kortste eind trekt. Benny (dieje van de Vorsselmans) laat ons nog even Beerse zien en dan is het de beurt aan Dirk (dieje van Vervoer Van Dyck) om zijn trainingsparcours te tonen. Als een echte tarzan slingert hij tussen de bomen. Al een geluk dat jullie verslaggever over een snelle 29er beschikt, of dit waren de laatste regels van het verslag geweest omdat hij er niet meer bij had kunnen zijn.

Intussen zitten we al op grondgebied Merksplas en rijden we een gedeelte over de plaatselijke Bloso-route. Een leuke afwisseling van singletracks en bredere paden. Als mijn geheugen nog goed is, is dit ongeveer het leukste stukje van die vaste route. We hebben al een tijdje afscheid genomen van Stijn B (rug?) en nu is Wim E aan de beurt. Een losse trapas is de reden van zijn vroegtijdige uitschakeling.

De heren C en VD begeleiden ons nog naar Sint-Jozef en zo kiezen wij voor het gerenoveerde jaagpad. De kanonnen (Mil D, Gert A, Tom T) zetten zich op kop en in een wip zijn we terug in Brecht. Aan De Kroon worden vandaag meerdere fietsen vastgelegd, want niemand wil zijn ros kwijt (op een paar Merida-bikers na...). Graag besluiten we nog met het feit dat Kris K deze keer niet gevallen is.