dinsdag 29 maart 2011

WESTMALLE

Voilà, de kop is er af! De eerste Brachtse Bikers rit van 2011 is een feit. We zagen een talrijke opkomst van de B-ploeg en ook van de Ladies! Ook de A-ploeg was met een man of 20. Het was een drukte aan de Kroon.

We vertrekken te laat omdat er iemand van de B-ploeg met een kapotte ketting kwam aanrijden. Waarom de A-ploeg hierop moest wachten is tot op heden nog niet duidelijk, maar laten we het er op houden dat de B-ploeg niet in staat is om zoiets op te lossen. Al snel zoeken we de vaart op en even offroad langsheen het water om wat verderop links in te slaan. Terug onverhard, maar daarvoor zijn we natuurlijk gekomen.

Het moet lang geleden zijn geweest dat de eerste Brachtse Bikers rit van een jaar er al zo droog bij lag. Dit maakt dat het tempo er toch wel stevig in zit en we komen niet veel onder de 20km/u. We verkennen enkele nieuwe (en toch wel nattere stroken) van de Kooldries waarna we naast de Pampas rijden. Het gaat inmiddels naar Westmalle en hun befaamde trappisten. We rijden rond de abdij en denken hierbij aan betere tijden waarbij we met onzen bek in het nat hangen. Nu bijten we immers stof door het losse zand van de omliggende dreven.

Zoals gezegd, het tempo lag hoog, maar iedereen kon volgen, zo ook nieuwkomer Gert A. Wim E zit ook al vroeg in vorm, maar stelt het spelen nog wat uit naar één van de volgende weken. Het wordt snel tijd om terug richting Brecht te biken. Dit doen we niet zonder Drieboomkesberg mee te nemen. Dit singletrackparcours van Brecht mag je niet links laten liggen en gaan we er dwars door.

Op Drieboomkesberg is het losse zand al goed aanwezig (zoals altijd) en dat zorgt voor de winterbikers toch voor problemen. Enkelen moeten voet aan de grond zetten en vergeten hierbij dat er achter hen nog bikers komen die het wel al zittend op de mountainbike willen proberen.

De aankomst zal via het PR-stuk verlopen. Jurgen VDB zorgt nog even voor opschudding wanneer hij een lelijke smak maakt. Gelukkig kruipt hij snel terug op de fiets. Hopelijk voelt alles intussen ook al terug goed aan. De lange spurt wordt op gang getrokken door een ijverige Wim E maar wordt uiteindelijk afgemaakt door Tom T, Jan T en Ben V. Deze laatste had nog serieus wat poeder in de benen, maar kwam te laat. Wie weet, misschien kan deze spurtkoning op de weg ook offroad voor verrassingen zorgen!