dinsdag 19 april 2011

WESTMALLE

Een zonnige avond, een mooie opkomst en de mogelijkheid om achteraf een terrasje te kunnen doen, wat moeten we nog meer hebben?

Kris K voelde zich bekwaam om de A-ploeg nogmaals op sleeptouw te nemen. Weer ging het richting vaart, maar nu naar links ipv rechts. Via het gekende onverharde jaagpad werd snel koers gezet naar Sint-Lenaerts alwaar de voorzitter blijkbaar na een eerste doortocht vorig jaar nog wat verkend had (of daar leek het toch op).

We rijden nog langs enkele visvijvers en dan zetten we koers naar Malle. Eerst oost, maar nadien dalken we het meeste in west. Dat dalken speelt zich vooral af in het Wad. En zoals de naam het doet vermoeden, is dit momenteel de plaats waar je nog modderspetters op je bike kan tekenen. Dan doen we dan ook natuurlijk, in het spoor van onze voorzitter. Marc B rijdt op de rechtere stukken nog een platte band (de tijd voor de muggensticks breekt aan). We noteren ook nog een massale valpartij, maar gelukkig zonder al te veel erg.

Het begint donkerder te worden en dat wordt het sein om terug richting Brecht te rijden. We zijn zo blijkbaar nog niet veel richting Brecht gereden want sommigen snappen de onduidelijke bewegwijzering niet en rijden nog even rechtdoor. De echte spurt wordt gewonnen door Ben V, voor Kristof VL en Bart A. Wie dan de spurt won van de herkansing op het verharde stuk, geen idee.

Via de Bosstraat en oud-biker Geert J rijden we terug naar de vaart om als eerste ploeg aan de Kroon aan te komen.