dinsdag 6 april 2010

Kooldriesspecial

Zoals geweten is de Kroon den dinsdag na Pasen gesloten (om verder onbekende redenen). Gelukkig is de sporthal van Brecht wel geopend. Zoals de traditie het intussen wil, stonden we rond 19u30 allen te trappelen om te kunnen vertrekken, allé, sommigen hadden nog wat last van overtollig bierverbruik. Het aantal dapperen wordt blijkbaar ook beïnvloedt door Pasenkermis, al was het aantal vrouwen met 25% gestegen. Tom T was de gids van dienst voor de ladies en omdat geweten is dat hij geen banden kan leggen, reed Gwen V ook mee met de ladies.

Over den asfalt ging het richting 't Veerle, ontstond er even twijfel bij de vaart en werd uiteindelijk gekozen even verder rechts in te draaien. Via een mooie en nieuwe singletrack kregen we aansluiting met de Westmallebaan (u weet wel, de omgeving van de Pampas). In het park noteren aandachtigen een schuiver van Bart A, die wonderwel net op tijd weet te corrigeren. Kristof VL heeft minder geluk, hij maakt wel een schuiver en gaat erbij liggen. We zijn dan al op grondgebied Malle.

Verder gebeurt er niet veel spectaculairs. We moeten ons haasten, want ondanks het prachtige lenteweer valt de duisternis toch sneller dan gehoopt. We maken nog even een rondje aan de vaart voor extra kilometers. Net wanneer er discussie is geweest over waar de eindspurt zal worden gehouden, demarreert onze Voorzitter als een pijl uit een boog. Op een ware Cancellaristische wijze probeert hij te soleren naar de denkbeeldige eindmeet bij de Janssens. Jef A en Jef VD willen dit echter niet laten gebeuren en zorgen dat het peloton kan aansluiten bij de Voorzitter. Er wordt dan nog wat gepowerd maar van een echte eindspurt was misschien wel geen sprake.

Tijd voor een herkansing hebben de snelle mannen wanneer we veilig aan brug 9 zijn geraakt. Bart A neemt iedereen op sleeptouw en na een tempoversnelling blijkt enkel Mil D nog te volgen. Deze laatste weet dan iedereen ordentelijk te laten stoppen aan een ketting die de vlotte doorgang belemmert, bedankt Mil.