dinsdag 12 mei 2009

Anthonissen Special

De special die geen special ging worden, werd op 24u tijd dan toch nog een special! Eén van de tochtuitstippelaars had daags voordien nog in het gastenboek verteld dat er niet veel speciaals te verwachten ging zijn.

Dat veranderde echter, dinsdags om 19u30. Van de twee routiers kwam er maar één opdagen, de jongste lag ziek in bed. Daarenboven kwam nog dat er een kans bestond dat het ging regenen en er werd niet voor de normale aanlooproute gekozen! Allemaal hoogst bizar!

Via het rondpunt richting Wuustwezel werd de Hoekstraat aangesneden om zo naar het MD te fahren. Benny C laat zijn superbenen nogmaals aanschouwen en komt als eerste door op het keienstuk. De rest volgt iets later en de eerste gaten zijn intussen al gevallen. Intussen kennen we de filosofie van de tochtuitstippelaar, op de moeilijkere stukken (off-road en lichamelijk enige weerstand vereisend) wordt er gas gegeven, op de rechte makkelijkere stukken (lichtlopend off-road en on-road) wordt er rustig gereden.

Via het MD, de E10-singletrack en het Uilenbos wordt er langs Beerschat naar Sterbos gereden. Via het Smoutven en de Ponydreef komen we aan het bos tussen de Kalmthoutsesteenweg en de Witgoorsebaan. Op aandringen van de tochtuitstippelaar maken we terug wat plaats in wat vroeger een leuke singletrack was. Leuk is ie nog altijd, maar het gras is wat hoger geworden en het pad is iets minder duidelijk. In de loop der jaren is de beek ook uitgediept, maar dit deert ons niet echt.

Via de Mastendreef wordt er naar de Molenbergen gereden. Dit doen we natuurlijk via de verplichte aanloopbosjes en bergjes. Eénmaal op het crossparcours aangekomen merken velen dat het er nog steeds verrassend droog bijligt. En wanneer we een crossparcours betreden, komt steevast Raf VL naar voor geschoven. Door zijn motorgeluiden maakt iedereen natuurlijk plaats. Velen zijn onder de indruk van het funparkske, maar niemand waagt het te betreden. We rijden alle paadjes bijna tweemaal. Gert K maakt nog een mooie totter bij het afrijden van den grote beirg.

We hebben intussen het meest technische wel gehad en rijden terug richting Brecht. Even nog langs de Chirolokalen (waar we de zus van den Thomas begroeten) en zo naar Ginhoven. Langsheen de Spiegel gaat het dan naar het Achterbrug zodat we al dicht bij het Neerven zitten. Jan T slaagt er nogmaals in plat te rijden. Dit wordt snel hersteld, want de muggen begonnen net aan hun avondlijke rooftocht.

Met een nieuwe eindspurt (gewonnen door Mil D, voor Tom T en Stijn B) komen we bij de Brechtseweg. Van hier wordt het rustig uitbollen tot in Brecht. Jan T heeft nogmaals een lekke band en Sven L verschiet zo hard, dat hij er bij valt. Hilariteit alom en Jan T besluit te voet naar de Kroon te wandelen.

In plaats van naar de Kroon te bollen, bezoeken we oud-Brachtse Biker Joris V die in ziekteverlof is. Nog veel sterkte Joris!

Wim, ik ben nooit kwaad op jou geweest!