zondag 22 mei 2011

24-uren van Kester

8 B2’ers namen deel aan de 6e editie van de 24 uren van Kester, (prima) georganiseerd door de Gooikse Mountainbikeclub.

Gwen V, Michiel V, Kristof J, Cedric F, Jurgen V, Frank L en Kris K vertrokken om half 10. Mil, die nog een hele dag werkte en door een zwelgpartij op vrijdag amper 4 uur sliep, vertrok rond 19 u richting Vlaams Brabant. We arriveerden juist op tijd om onze bagage (slaapzakken, luchtmatrassen, veldbedden, kledij, MTB’s, BBQ, houtskool, kampeerstoelen, eten, drinken, verlengdraad, radio, verlichting, …) aan de tent af te zetten. Na de installatie, de briefing, enkele verkenningsrondjes werd om 13 u het startschot gegeven.

De tocht vond plaats op en rond een motorcrossparcours op de Kesterheide.
Dit parcours had alles in huis waar een gemiddelde biker van kan dromen:
- 100 % off-road
- 75 % single track
- vele technische stukken
- enkele korte kuitenbijters, enkele ‘langere’ hellingen
- korte, pittige afdalingen, alsook enkele langere
- 75 hoogtemeters op een parcours van 3.1 km

Cedric reed als eerste, gevolgd door Frank, Michiel, Kristof, Kris, Gwen en Jurgen. We probeerden heel de 24 uren deze volgorde aan te houden, wat grotendeels lukte. Bij de aankomst van Mil nam deze snel een plaatsje in onze volgorde, zodat ook hij nog het parcours kon inrijden vooraleer de nacht zou vallen.

Elke ploeg kreeg een tent van 5x5m ter beschikking alsook nog wat ruimte voor (grenzend aan het parcours) en achter de tent (geschikt om te bbq’en, een spelletje paapgooien, …). Dit was interessant omdat diegene die ‘van wacht’ was, samen met de rest van de ploeg op ons ‘terras’ kon zitten.

Nog enkele puntjes:
- Na 3 uur biken werden de teamleiders bijeengeroepen om iedereen aan te manen tot kalmte en voorzichtigheid omdat er al 2 bikers naar de spoed werden afgevoerd.
- Via de jongste 3 B2’ers kregen we ook supporters over de vloer, waarvoor dank !
o Pa en broer Joosen
o Ma en pa Floren (broer van Stan)
o Ma Van De Poel (en vriendin ?)
- Op de pittigste afdaling maakte Gwen rond 2 u ’s nachts een valpartij, waarbij haar rit gestaakt werd. Zij zag het ook niet meer zitten om nog deel te nemen aan deze nachtelijke activiteiten. Dit was de enige maal dat een ronde afgebroken werd zonder de tijdsregistratie te passeren. We bleven dus gelukkig gespaard van lekke banden en kettingbreuken (wat regelmatig voorkwam bij andere ploegen). In het laatste uur maakte ook Kristof een totter, wat hem enkele schaafwonden (en wat gemank) opleverde. Nadien liet de dokter weten dat zijn heup gekneusd is en hij best enkele weken niet fietst.
- 's Nachts werd er klassementsgewijs een serieuze vooruitgang gemaakt, door o.a.
o het feit dat alle andere ploegen vermoeid/uitgeput raakten en wij niet
o het feit dat alle andere ploegen trager (voorzichtinger) reden en wij minder
o de versterking van ons team door de komst van Mil (en het eten)
o het CF-dealernetwerk
o … (bovenstaande punten zijn zelf in volgorde van belangrijkheid te zetten …)
- Doordat Frank niet goed uit zijn bed kon, moest Cedric onverwacht een extra ronde afleggen, zodat Frank zich rijklaar zou kunnen maken. (lees: doordat Jurgen ging ontbijten zonder Frank te wekken, was deze laatste de kluts kwijt toen hij wakker werd in een lege tent en absoluut niet op de hoogte van het feit dat Cedric weldra zou verwachten dat Frank zou overnemen.
- Nogmaals dank aan de sponsoring van koffiekoeken, belegde broodjes en water zodat heel dit gebeuren slechts 25 € p.p. kostte, waarvan 20 € inschrijving voor de organisatie.
- In totaal slaagden we er in om 142 toeren af te leggen (440 km => 10.650 hm), met een gemiddelde van 18,33 km/u en een gemiddelde rondetijd van 10 min. 9 sec. We eindigden 22ste van de 57 ploegen.
- Er nam een 18-jarige als solo deel. Hij reed alleen 245 km op dit zwaar en technisch parcours. (=> 5925 hm). Hij liet zelfs 2 achtkoppige ploegen achter zich.
- Er nam ook nog iemand anders ± als solo deel, maar deze kreeg ter plaatse al genoeg aandacht …

De uitslag en alle rondetijden zijn hier te bekijken.