dinsdag 25 mei 2010

Salphen

Weeral mooi weer, al moet het gezegd worden dat de zon iets minder aanwezig was. Misschien al maar goed, anders had het misschien aan de pufferige kant geweest.

Net als vorige week starten we met een streepje langs de vaart. Opschudding aan de poortjes, er rijdt iemand lek. Telkens wordt er dan druk gespeculeerd over wie ons ophoudt. Ditmaal was de tochtuitstippelaar van vorige week aan de beurt, Kristof B. Na deze herstelling (in de tijd waarin de betere fietsmonteur een lekke band herstelt EN de volledige binnen- en buitenkabel van een achter V-brake vervangt), vervolgen we onze weg. Deze gaat zoals wel reeds geweten richting Marbelenven. Op weg naar dit indrukwekkende ven, testen Tom T en Jan A hun benen. Mil D moet passen, net zoals Bart A (die weer een uitvlucht bij de hand heeft). Opmerkelijke grootspraak, net zoals de hele rit komt hier van Wim E.

Door het opgedane tijdsverlies, ziet onze Voorzitter het niet zitten om op vraag van diezelfde Wim E het toerke op Drieboomkesberg tegenovergesteld te rijden. We zetten koers naar de Trappisten waar Benny C ons staat op te wachten. Hij verkoos een ritje met de fiets boven de strafpunten. Gezien hij met de fiets van Beerse is gekomen, is het voor mij nog onduidelijk hoe die strafpunten moeten verrekend worden. Het is echter wel zo dat de gebruikte fiets in zijn nadeel pleit.

In het Schriekbos komen we nog enkele minder bekende paadjes tegen. Het tempo wordt hooggehouden en een nieuwkomer (mijn excuses voor het niet weten van je naam) begint het moeilijk te krijgen. Doordat de paden af en toe geblokkeerd zijn door dwarsliggende bomen, treedt er een grote harmonica-file op, sterk in het nadeel van de laatste helft. Het parcours leent er zich niet toe om geslaagde inhaalmaneuvers te maken en zo blijft alles op één langgestrekt lint.

Langsheen de Kretse Beemden worden achtereenvolgens het Zoerselbos en het Gemeentebos onder de wielen geschoven. Eénmaal de Rodendijk overgestoken zetten we ons op gang naar den Drengel. Kris K en Bart A vechten hier nog een duel uit, dat in het voordeel van deze laatste wordt beslecht. Het doet denken aan enkele dagen geleden in de Giro d'Italia.
De heren verzoenen zich later weer een beetje en zo blijven we aan de gang. Via het Blommerschot komen we op gekend terrein voor de fans van de Lollepotterstriatlon of van de cross van Oostmalle. We leven ons eens goed uit en dat doet goed. Marc C en zijn maat rijden over de baan terug naar Brecht.
Wanneer Tom T het tempo terug de hoogte wil injagen, krijgen we vooraan het bericht door dat Raf VL deze keer met een lekke band staat. Op deze manier merken we dat de muggen ook al zijn ontwaakt en dat voorspelt niet veel goeds voor de komende dinsdagen. Op weg naar Sint-Lenaerts worden we nog getrakteerd op de betere karresporen en het is al 22u00 wanneer Kristof VL de Oostmallebaan bereikt (wij volgen iets later).
Marc B is intussen meer dan 25 jaar GELUKKIG getrouwd en trakteert de Brachtse Bikers op een drankje in zijnen hof, iets wat we moeilijk kunnen afslaan, bedankt Marc!