dinsdag 8 juni 2010

Eco Technics - Vorsselmans Tour

De Gemeenteplaats ligt er nog steeds lekker off-road bij en dat kan ons enkel maar plezieren. Door het zwoele weer met kans op buien, werden er misschien enkelen afgeschrikt. Natuurlijk weer volledig onterecht, want we kregen weer een andere tochtuitstippelaar, een duo deze keer, Benny C en Wim E.

Deze laatste geeft tegenwoordig snel verstek als er maar een druppeltje gaat vallen en ook vandaag laat hij zijn kompaan in de steek. Dit heeft gevolgen voor de tour, want Benny heeft niet alles kunnen verkennen, Wim had ook een deel voor zijn rekening genomen. Het eerste deel gaat langs de vaart richting Sint-Jozef. Het is lang geleden dat we het crossparcours nog eens aansneden en dat gebeurt bij deze. Kris K rijdt lek bij het begin van het singletrack gedeelte. Zijn klassementsambities zijn al serieus geslinkt en dat is soms te merken aan zijn motivatie. Hij gaat misschien toch maar eens iets tubelessachtigs moeten zoeken om ooit nog eens te kunnen winnen.

Tom T haalt even later nog een gesmaakt grapje uit met Mil D. Dorien, Mils vriendin, staat op bevallen (reeds 3 dagen over tijd) en kan bijgevolg elke moment een telefoontje plegen. Om zijn alertheid te testen, belde Tom hem op. Doel bereikt, want Mil gaat direct in de remmen en neemt zijn telefoon op... Het was zo eens een afwisseling tijdens de rit en voor herhaling vatbaar.

Via de fietsersbrug steken we de vaart over en we duiken opnieuw een ander bos in. Benny kent hier zijn weg goed en we rijden een strak tempo. Even later zitten we zelfs op de vaste route van Merksplas. Hier is sprake van hoogteverschillen en steile afzonken. Velen moeten hier voet aan grond zetten en dat belooft niet veel goeds voor de S³ en misschien ook wel voor de GPS rit van 15 juni.

Benny is wat uitgetobt en we rijden terug richting de vaart om terug iets dichter naar Brecht te rijden, maar slagen links af naar de vaste route van Beerse waar we een aangepaste versie voor de wielen krijgen geschoven. Het wordt snel later en na een klein ommetje rijden we terug naar de vaart, alwaar het on-road richting Brecht gaat. Het tempo wordt strak gehouden door Steven B en Jef VD. Er is geen sprint (on-road voor MTBers - not done), maar we kunnen we besluiten dat Jan T nog lang niet versleten is.

Minpuntjes :
- er wordt blijkbaar nergens meer gewacht na een snel stuk op iedereen
- dergelijke versnellingen langs het jaagpad (dus het smalle gedeelte) zijn eigenlijk niet gepast. Er is daar al eens bijna iemand in de vaart gedonderd door spurtende bikers...