dinsdag 2 augustus 2011

Toerke BC

Dinsdag stond er weer een toerke van Benny Carvers op het programma: leuk, alleen was er om half acht geen Benny te zien aan de Kroon. Na een tiental minuutjes wachten kwam de gids van de dag er uiteindelijk toch door (hij was terug naar huis gemoeten voor helm en schoenen), en konden we vertrekken.

De aanloop werd genomen zoals gewoonlijk, langs de bekende weg met de bruggetjes en de keien. Tot grote opluchting van sommigen werd er hier eens niet te hard doorgetrokken. Waar we bij andere ritten over of naast de betonbaan richting Polygon rijden, namen we nu een karrespoor rechtsaf dat ons dwars door het MD leidde. Hier kreeg Jurgen VDB een uitstekend betonijzer tussen zijn derailleur, die gelukkig nog min of meer recht gewrongen kon worden.

Aangezien de vertrouwde uitgang van dit domein tegenwoordig niet meer mogelijk is, moesten we eerst wat zoeken en was het uiteindelijk de Felix die wist hoe we eruit konden geraken. In Maria-ter-Heide kozen we het singletrackje na de lichten om het Klein Schietveld binnen te rijden. Hier liet Benny wederom zijn goede terreinkennis zien door ons zonder problemen van de ene naar de andere singletrack te leiden. We zagen zelfs enkele stukken waar we nog nooit geweest waren. Dit toerke blijft één van de mooiste van het seizoen.

Ondanks dat we het nog niet beu waren werd het stilaan tijd om terug richting Brecht te rijden. In de bossen achter Gooreind reed Gert A nog plat, en Benny maakte van deze pauze gebruik om snel wat koeken te lenen: hij was recht van de sauna naar Brecht gekomen en had blijkbaar nog niet gegeten.
Via Gooreind kwamen we bij de gebruikelijke plaats voor de eindspurt, maar wie die won zal u hier niet te weten komen…