dinsdag 7 juni 2011

NIEUWE OORDEN

Het was zowaar de eerste dinsdag van het seizoen dat er regen in de lucht hing. Buienradar had inmiddels al regen voorspeld, maar toch waren er nog velen zonder regenjack. Maar als dan onze voorzitter met vestje verschijnt, dan weet je al hoe laat het is. Hij zal niet van plan zijn om voor de regen in de Kroon aan te komen. Zo moet het eigenlijk, we zijn niet van suiker, maar toch...

We rijden richting Wuustwezel, draaien de Hoekstraat in en voilà, we zijn vertrokken. Laat het off-road gedeelte maar komen. Tegen een mooi tempo rijden we richting MtH om daar het domein van de Mick in te rijden. Na enkele nieuwere of zelden gebruikte lusjes rijden we via de Pauwelslei langsheen de golf van Brasschaat. Dit zal niet het enigste nieuwe van onze tocht blijven.

Op het lokale BMX-parcours blijven we heel even hangen, maar niemand die zich geroepen voelt om zich te wagen aan enkele jumpkes. We nemen ook nog even de bijhorende klim mee en hier staat Bart A dan met zijn grote wielen, helemaal stil... of toch niet helemaal?

Helling af (deze keer leek het wel of iedereen ook naar beneden reed) en hop naar het Peerdsbos. Daar draaien en slingeren we rond het kasteel tot groot jolijt van de koptrekker. Op de startstrook van de jaarlijkse veldrit tijdens de Achtkamp want onze voorzitter zich onoverwinnelijk, al moet hij op het einde toch nog iemand met grotere wielen voor zich dulden (tot zijn grote spijt).

Op één van de dolomietpaadjes gaat Felix Q er nog even bij liggen. Zonder al te veel erg blijkbaar, want hij staat snel weer recht. Tijd om andere oorden op te zoeken en we steken de A1 over om een ander, nieuw, domein in te slaan. Dit is nieuw voor ons en ook voor Kris. Hij moet er zelfs een plannetje bij raadplegen. Op de GPS-track is mooi te volgen dat het hier niet van een leie dakje verliep. Het is intussen ook stevig beginnen regenen en dat tast de oriëntatie van de voorzitter aan.

Dan maar snel naar huis, na een regenjas-aandoen-pauze-voor-diegenen-die-er-één-bijhebben, en we rijden via de rechterkant (of de off-road-zijde) van het Kempisch Kanaal richting Brecht. We besluiten niet te spurten maar wel om het tempo te onderhouden. Zo komt het toch weer dat iedereen druppelsgewijs binnenrijdt...