dinsdag 6 september 2011

Drie-Boomkes-Plas

De weergoden hadden voor de op-één-na-laatste rit van het zomerseizoen voor een miezerig herfstweertje gezorgd, zodat er om halfacht weinig volk te bespeuren was. Welgeteld 8 man/vrouw van de A-ploeg en 3 van de B-ploeg, die besloten om dan maar samen toereke te doen. Er werd nog getwijfeld of we wel zouden vertrekken, aangezien Kris K thuisgebleven was vanwege zijn knie, maar Jurgen VDB stond erop dat we zouden rijden zodat hij nog een plaats in het klassement kon winnen…

Frank L stelde voor om via de mooie singletrack van de Kooldries richting Drie Boomkes te rijden, dus we vertrokken richting Vaart. Na de Kooldries ging het richting Parijs-Roubaix, dat er historisch slecht bijlag: veel water, slijk en dan nog een scherpe wind op kop. In Drie Boomkes reden we het parcourske eerst in tegenwijzerzin, en dan nog een keer in wijzerzin, na een vlug bezoek aan het kappeletje.

Bij onze tweede passage begon het echter al serieus te schemeren en moesten de lichten al worden aangestoken. Bij het buitenrijden van Drie Boomkes kozen we dan maar de zandweg rechts om zo via de baan richting brug 11 te rijden. Hier werd door Tom T nog een kleine eindsprint op gang getrokken, waarbij de eerste die moest lossen de oudste van de hoop was. Hij had namelijk zijn goeie fiets, met moteurtje, thuis gelaten ;-).

Er werd dan snel koers gezet naar de Kroon, want Leen L had aangekondigd dat ze om 21u zou trakteren met koffiekoeken, ter gelegenheid van haar verjaardag. Zo kwam het dat buiten Kris K ook nog 5 Ladies een AA’tje kwamen halen.