dinsdag 31 augustus 2010

TAURINE SPECIAL - mini VERSION

Ook vandaag geen Kris K die de tocht zal uitstippelen. Onze voorzitter geeft de voorkeur aan onbetaalde kilometers in Spanje. Op aandringen van de menigte neemt Bart A de verantwoordelijkheid om de meute op sleeptouw te nemen.

De beperkte en getrainde groep was ideaal om er een ware A-rit van te maken. Benny C komt al snel op kop het tempo bepalen en laat zich bovenaan de brug vervangen door Raf VL. Wanneer we het keienpad van het MD bereiken, komt Mil D (de revelatie van de laatste HM) naar voor geschoven. Als Mil in de buurt is, is Tom T niet ver af. Tom T voelt zich als een vis in het water op zulke stukken en zelfs op het beperkte zijkantje kunnen wij hem niet volgen. Sterk nummer.

De mooie asfaltbaan wordt even omgetoverd in een ware MTB F1-baan, met snelheden die ruim over de 40 km/u gaan. 't Paviljoentje wordt deze keer goed verwerkt en we rijden nog steeds voltallig naar de inrit van 't Klein Schietveld. Bij het indraaien ervan horen we vooraan en luide 'Hooooooooooooooow'. Een teken voor de koptrekkers om te stoppen. Kristof VLs Stevens begeeft het. De derailleurpad of derailleur is afgebroken en Kristof vervolgt zijn weg naar huis, alleen. Voilà , al één slachtoffer van de snelle rit.

Het tweede slachtoffer wordt Jan A. Na een lange afwezigheid gokken wij dat zijn conditie het laat afweten, maar Jan A drukt ons op het hart dat chainsuck de reden van het achterblijven is. Door de passage in het Klein Schietveld is het gemiddelde gezakt en Tom T prijst zich gelukkig dat we stilstaan en niet rustig doorrijden wanneer we Jan A opwachten. Stijn B gaat op zoek naar Jan A, maar zonder gsm bij de hand. Wanneer we Jan A al telefonisch hebben kunnen bereiken en hebben afgesproken, moeten we nog op Stijn wachten.

Oud papier Jozef Michel NV is de plaats waar we Jan A tegemoet rijden. Het begint al donkerder te worden en officieel is de zon al onder. Op het goed van Van Koch proberen we nog te singletracken, maar de duisternis bemoeilijkt dit. We rijden dan maar richting Brecht en leggen er de pees op, op de onverharde stukken wel te verstaan.

Via de gekende aanlooproute naar de Kampweg, geven we vanaf Gooreind volle gas. Stijn B voert een sterk nummertje op, maar niemand is opgewassen tegen de sluwe Tom T. Marc B wordt zeer verdienstelijk tweede en Mil D verliest de millimeterspurt.

Er wordt voorgesteld om via het station naar De Kroon te rijden. Zo kunnen we veilig oversteken (via de rotonde). De trappen aan het station vormen nog wel een obstakel voor sommigen. Stef F beseft in één keer wat hij aan het doen is en stopt de afdaling per fiets, halverwege de trappen. Enkele volgen zijn voorbeeld.

In de Kroon besluiten we nog met een samenvattende quote van Stef F: "Vollen bak naar ginder, vollen bak terug en eeeeuuuuhhh, tussenin ook vollen bak".