dinsdag 11 augustus 2009

Brachtse Heide

Vermits onze vaste verslaggever op jonge leeftijd al versleten is en niet meer meefietst, zal ik hem bij deze even vervangen. Ik ben dan al wel een stadium verder, maar ik fiets nog wel mee !
Een verslag…ik vraag me al jaren af, wie zich eigenlijk interesseert waar wij overal gezeten hebben. Diegene die er bij waren, weten dat, en die er niet bij waren, lezen dat toch niet. Eerlijk gezegd weet ik eigenlijk ook niet meer waar we geweest zijn. Op de vaarstraat naar links, dan dacht ik richting 3 boomkes berg om dan eerst nog efkes de Brechtse Heide plat te rijden (letterlijk, want er waren stukjes bij waar geen konijn doorloopt). Ah ja, in Kriskus Koning (genoemd naar onze voorzitter) hebben we ook nog wat getoerd, het stinkt daar wel (heeft dan weer niets met onze voorzitter te maken he). Dan terug door de Brachtse Heide waar al een tussensprint werd gehouden vermits het tempo wat te laag lag volgens sommigen. Als ik mij niet vergis, heb ik die spurt gewonnen. Allemaal terug bij mekaar gekomen zijn we dan het alom bekende en plezantste stukske van drie boomkes berg ingedoken. Vervolgens binnendoor richting crossterrein kraaienhorst, rechts ernaast doorgestoken, efkes wachten op iedereen, de oostmallebaan over weet ik veel waar naartoe. In ieder geval kwamen we halverwege Rijkevorsel aan de vaart uit. Daar werd dan de spurt ingezet tot op de weegbrug van de Snoeys. Ook die spurt heb ik gewonnen dacht ik.
Toch moet ik vemelden dat er weer iemand behoorlijk laat was, den bimbam had al even van zich laten horen en we waren dan ook al vertrokken toen we in tegengestelde richting ook nen groenen tegenkwamen, onze Raf natuurlijk. Iedereen wou gelijk gas gaan geven, maar ik heb de kudde toch even kunnen inhouden. Tenslotte was ik verslaggever, en vermits de Raf zich af en toe wel eens in het onbekende stort, wou ik hem er absoluut bijhebben. Hij had blijkbaar door dat ik in dergelijke situaties er als de kippen had bij geweest, want hij bleef bewust iets achter en kwam wat later als der rest in de Kroon binnen, behoorlijk wit. (hij zal van iets verschoten zijn, want fysisch is hij natuurlijk een beest). De Mil was er niet bij, die moest van zijn zusje met de vrouwen mee op pad. De Mil kwam dan ook behoorlijk wit de Kroon binnen, ze hebben hem eraf gereden ! De Kris heeft een villa met zwembad en tennisveld gekocht, het mountainbike parkoer wordt nog aangelegd. Hij deed er dan ook enen op. Wie ik ook nog in de Kroon gezien heb, was onzen Benny, pas papa geworden van nen Bo. Dat hebben we dan ook op den Benny zijn kosten gevierd ! Ik heb jullie al verteld van de juiste combinatie om te blijven hangen, en buiten de Stijn, was bijna iedereen daarbij, dus ….04.00 u onder den douche.
En ik weet bijna alles nog !

grt Ben de Scottmann.