dinsdag 1 juni 2010

Taurine Special

Weer behoorlijk wat volk op het onthoofd, en (voorlopig nog) off-road gemeenteplein. Ben V. had net voor z’n vertrek in Loenhout nog een lekke band vastgesteld, maar was toch nog tijdig in Brecht gearriveerd, weliswaar met de auto. Door dit stresmomentje vergat hij nog een portie veiligheid op z’n hoofd te zetten en na meer dan 1 km maakte iemand hem er attent op dat het zijn toer was om de vrouwen te vergezellen. Omdat deze vermoedelijk al vertrokken waren, zette hij zijn weg maar verder.

Bart, die na vorige week nog wat goed te maken had, had een tochtje voorbereid en in zijn Edge 705 opgeslagen. Het parcours reed heel vlot, maar het is me niet duidelijk of dit te danken was aan dit apparaat doch aan zijn veelvuldige verkenningsritjes.

Via het binnenpad, den Hoek, het Militair Domein en het onverwacht niet oversteken van de Brechtsebaan bereikten we het Benelux-hoofdkantoor van LEGO, waarna de we Bredabaan ietwat ongelukkig overstaken. Vanaf hier was het een lange aaneenschakeling van single-tracks en ietwat bredere boswegen die elkaar mooi opvolgden.

In het centrum van Heide hadden we even een rustpunt voor het treinspoor, alvorens het volgende offroad aan te vatten. Via een binnenweg bereikten we het Gemeentebos (en de Kalmthoutse Heide), waar nog vele paadjes op ons lagen te wachten.

Via het centrum van Kalmthout bereikten we uiteindelijk Gooreind, om de Bredabaan over te kunnen steken richting Schietveld en het Zakkenkot, waar Stan Floren tijdens het wachten om over te steken een lekke band kreeg. Doordat iedereen zich stond op te pompen voor de eindspurt, voelde de Stakke zich ietwat ongemakkelijk en vroeg om door te rijden. Hij zou samen met Frank L over de baan terugkomen, nadat de band vervangen werd. Bikers die geïnteresseerd zijn in den uitslag van den eindspurt, zullen wel weten aan wie dit gevraagd kan worden ...

Conclusie:
- niet te warm, niet te koud, maar 1 drinkebus is toch te weinig voor zo’n ritje
- 26 deelnemers was voor dit parcours zeker genoeg.
- mooi toerke !
- als de voorzitter niet helemaal vooraan rijdt om (onbewust) den boel wat af te remmen, wordt er wel wat sneller gereden, tot jolijt van sommigen, doch niet voor iedereen ideaal ...