dinsdag 31 juli 2012

Toerke BC (Benny Carvers / Bart Cannondale)

Na een korte vergadering in de Kroon (over het aan te houden tempo) vertrekken 11bikers richting Wuustwezel onder leiding van Bart A (sinds lang terug op post). Marc B is in geen velden of wegen te bespeuren . Met het klassement in gedachten stapt de voorzitter grijnzend op zijn scott. Langs het Groot Schietveld gaat het naar St-job. Daar duiken we het klein Schietveld in.

Door de vergadering vooraf wordt het tempo gecontroleerd. De tussenspurten van de vorige weken blijven achterwege waardoor het natuurlijk ook minder stil valt.

Op het schietveld staan naast de paden af en toe redelijk gevaarlijke paaltjes tussen het gras waarover Gert A even over kop gaat. Gelukkig is er al iets minder slijk dan de voorbije weken.

We verlaten het schietveld langs Gooreind waar de tochtuitstippelaar een doorsteek probeert te zoeken naar het crossterrein van de Molenbergen. Ondertussen heeft Wim E last van een kraak in zijn achterwiel. Na zijn frame is de volgende upgrade misschien op komst.

Door het egale tempo zit Raf VL op de molenbergen nog redelijk fris. In zijn zog wordt het crossrondje afgehaspeld. Van daaruit gaat het naar de Slijkstraat waar Bart A in de kelder van zijn ruwbouw een paar bakken lekkere pils fris heeft staan. In de koelte van de garage worden de olympische prestaties en de jeugd in het park van Brecht besproken.

Als het donker is springt iedereen terug op de fiets richting Brecht. Onderstaande verslaggever bolt om tactische redenen rechtstreeks naar huis.

By Gert