dinsdag 26 april 2011

BRECHTSE HEIDE

De dinsdag na pasen vertrekken we traditiegetrouw aan Sporthal De Ring. Om dezelfde reden zijn er dan traditiegetrouw ook wat minder bikers aanwezig. Onze verslaggever is met de ladies op stap, daarom dat jullie voorzitter ook nog eens wat zinnen uit zijn nek probeert te lullen.

Na enkele zelden bereden offroad-wegen op Eindhoven gaan we via de boerderij van Matthijsen richting Sint-Job, waar het tempo wat opgedreven werd en er al een serieus gat valt … Via Kristus Koning, waar Raf VL even op zijn buik gaat liggen, en de Vraeghoeve bereiken we de Noenheuvel, een quasi verlaten weekendzone in de Brechtse Heide.

Raf VL rijdt lek. Omdat nog niet iedereen er aan denkt om voor de rit wat muggenmelk te nuttigen, besluiten enkelen om de tijd te vullen door een lokaal toerke te rijden, wat door sommigen als asociaal gedrag wordt bestempeld. Dit kwartet wordt opgehouden door een (eerste) lekke band van Kris D.

Via firma Luyckx bereiken we de Abdijlaan, waar er kort nadien een lang ‘vrij stuk’ wordt aangekondigd, met veel lost zand. Na 2 toerkes rond de vijver en nog enkele single tracks besluiten we richten vaart te crossen, waar nieuwkomer Philippe G een streep trekt richting sas. Kris D zijn nieuwe band gaat lichtjes af, maar met wat pompwerk geraakt deze wel terug in Brecht. Gwen, die al enkele keren achterbleef, liet weten dat we niet meer dienden te wachten, terwijl iedereen zich voorbereidde op een lange eindspurt.

Meer dan 2 km voor de eindmeet, trok Mil D de eindspurt al serieus aan, wat moeilijk vol te houden was. Toch is vanaf dat moment het tempo behoorlijk in de hoogte gebleven. Ter hoogte van de Merel maakte Stijn B een mistrap, waardoor velen onverwacht dienden uit te wijken en/of te remmen. Gelukkig vielen hier geen slachtoffers, wat wel niet veel scheelde.

Naar verluidt was Kris D eerste aan de meet, en in de daaropvolgende stofwolk eindigde Bart A als tweede en Ben V als derde. In de Sporthal zorgde de uitbaters i.s.m. Stan F voor boterhammen met baksaucisse (of hoe schrijft ge dat ?). Waarvoor dank !

EDIT : Bart A reed niet mee met de A's maar geeft te kennen heel blij te zijn met zijn tweede plaats.