dinsdag 21 april 2009

Kortbij

Zelfs met de fiets komt Raf VL net te laat, maar hij is er wel. Benny C en Christof G laten het vandaag afweten. Hun drukke leven zal er wel iets voor tussenzitten.

Via de Veldstraat slaan we linksaf aan de Stapelhoeve. Vervolgens gaat het langs de voetbalvelden van Brecht, de E19 onder door. Kris K laat geen enkel paadje onbereden tussen het MD en Brecht. Het is gelukkig al enige tijd aan de drogerige kant, zodat hier niet veel plassen meer zijn te bespeuren.

Boer Jos betrappen we op het dumpen van steenpuin en Jan T wordt hier het eerste slachtoffer van. Hij rijdt plat. De muggen zijn al van de partij en het duurt veel te lang vooraleer dit hersteld is. Ook als Marc C 500 meter verder plat rijdt, lijkt dit een eeuwigheid te duren. Nog wat dalken op het MD rechts van de Kampweg.

Jan M begint wat te stoeien met Bart A (op de fiets weliswaar) en zelfs Bart A maakt een strakke move. Raf VL bevestigt dat Benny C trots zou zijn op no-risk Bart. En dan de oversteek. De Anthonissen-neefjes hebben het snel in de gaten en geven even gas om als eersten de singletrack langsheen de put in te duiken. De twee leggen een strak tempo op en komen afgescheiden uit de singletrack. Belooft dit voor de Anthonissen-special? Wie weet!

Het Uilenbos wordt ook nog even aangesneden om vervolgens richting MtH te cruisen. Marc B, die eerder al eens een koprol had gemaakt, rijdt hier ergens zijn ketting stuk. Aangezien het donkerder wordt, geraken we niet meer in MtH. De eindspurt wordt dan maar gestart.

Na een ware demonstratie van Koen VD (die mogelijk wel de morele winnaar van de spurt mag genoemd worden), weet Bart A het werk van FAT-teammaat KaDee keurig af te werken: 1) Bart A, 2) Stijn B en 3) Mil D. Frank L wordt definitief uit de uitslag geschrapt en verdient vandaag minstens een blaam voor onsportief en onveilig gedrag. Bij het doorsteken van een bareel slaagt deze de bareel achter zich direct terug dicht, waardoor vooral Jan G wordt gehinderd. Deze weet nog net het ergste te voorkomen. Om verder het onsportief gedrag in de verf te zetten wordt er meteen doorgetrokken, daar waar anders nog even de benen worden stilgehouden.

In de marge hebben wij ook nog vernomen dat de Ladies niet veel hebben gehad aan Tom T (buiten de ongetwijfeld knappe tocht). Bij het vervangen van een band waren het de vrouwelijke hersenen die het moesten doen! En wij maar van de toren blazen: "Wat gaan die vrouwen moeten doen als ze plat rijden?" Oplossing: zeker niet den Truyen meenemen, maar gewoon beroep doen op de eigen kracht!