woensdag 17 augustus 2011

WUUSTWEZEL - THE ONE WITH THE OLD SCARFACE

Lang geleden dat er reeds een verslaggever was aangeduid voor het vertrek. Een twitteroproep mocht niet baten en zodoende was Bart A nog eens aan de beurt.

Zoals aangekondigd ging het rustig aan zijn. Kris K had goed gefeest in Brecht en dat laat zo zijn sporen na. Hij had een toertje verkend naar Halle, maar een lid bracht hem op een ander idee. Verder in dit verslag zal blijken wie dat bepaalde lid wel was.

We vertrokken richting station, om daar onderdoor te steken en vervolgens wat te dalken op de voorbereidende werkzaamheden voor de ring rond Brecht. Jan T was de eerste ongelukkige van de dag en werd als het ware over zijn (te kleine) voorwiel gekatapulteerd. Op het eerste zicht weinig aan de hand en deze felle knar wou al terug op zijn bike springen. Gelukkig werd hij omringd door enige wijsheid en deze wezen hem op een wonde onder zijn oog. Deze werd snel dikker en Jan spoelde het nog even uit met water. Verzorgen konden we hem niet, maar we wezen hem erop om misschien toch maar naar huis te rijden (blijkbaar volstonden 4 hechtingen om de wonde op te lappen).

Na het verplichte rondje Neerven rijden we eerst over de houten brug, om daar toch weer onze voorzitter, net voor de brug links te zien afslaan. Allemaal terug, allemaal door het hoge gras, maar een beetje later reden we wel door de nog redelijk ongerepte natuur van het MD.

Om toch nog wat kilometers in de benen te trekken, staken we ook de Kampweg over. Zelfs zonder de aanwezigheid van zijn maatje Tom T, weet Mil D ons toch te plezieren met een ongekende berg. We proberen hier op te rijden en Bart A, Kris K en misschien nog een enkeling slagen hierin. De afdaling is ook voor de durvers en Felix Q legt enkele beelden vast op de gevoelige plaat.

We rijden nog even richting Gooreind om enkele nieuwe Wuustwezelse paden aan te doen en rijden dan terug naar het mooie Wuustwezel. Bart A neemt het voortouw richting zijn heimat.

Hij kwam ook als eerste bij het eindpunt van de eindspurt, maar aangezien we voor het eerst deze aankomst aandeden, zullen we de eindspurt neutraliseren. Andere sterke mannen die werden gezien tijdens de spurt, waren oa KaDee en Jurgen VDB.

Na deze neutrale eindspurt rijden we nog even langs Wezels mooiste singletrack (voor de tweede maal die avond) en dan duiken we het Uilenbos in. We doen nog een flauw stukje urban en duiken dan een grote kelder in. Hier worden we door Bart A getrakteerd voor zijn huwelijk. Na twee pintjes (de man) en enkele zakken chips keren we terug naar Brecht. We noteren nog wel onveilig gedrag onder leiding van Frank L, maar gelukkig volgt niet iedereen zijn slechte voorbeeld!