dinsdag 12 juni 2012

TOM T ESTEROM

15 A’s vertrekken te laat aan de Kroon. We rapen de vrouwenploeg op en maken een singletrack vrij langs de onverharde kant van de vaart tot in St-Jozef.

Daar haalt iedereen het gras van tussen de aandrijving, Felix Q zelfs een stuk touw. Elke week brengt er iemand een nieuwe 29’er mee dus die $-works moet ook even bekeken worden. Sommigen zijn het dan al beu of willen met de plaatselijke pubers blijven skaten.

Aan de voetbal van St-Jozef zien we elke boom minstens 1 keer. Jan M ziet ook de grond een paar keer van dichtbij. 1 keer samen met Raf VL. Het is de hele rit draaien en keren maar omdat de voorzitter redelijk in form is valt het nooit stil, behalve wanneer er iemand valt of aan de talrijke barelen.

Stilaan wordt het de avond van Tom T. Op de ijzeren fietsbrug rijdt hij zonder te twijfelen langs de trap naar beneden, een voorteken. Iets verder door rijden we door een bos in het gezelschap van een hele kudde paarden. Een prachtig zicht. Een eenzame loper wordt op een dwarsweg bijna van de sokken gelopen door de kudde. Waarschijnlijk allemaal merries.

Het tweede moment van Tom T komt er op het einde van een wal met een steile afdaling. Niemand denkt er zelfs nog maar aan om naar beneden te rijden maar als er bakken trappist beloofd worden begint Tom T toch te twijfelen en zet zich boven opnieuw klaar. De rest hoopt al op een spectaculair youtubefilmke maar hij rijdt gecontroleerd naar beneden. Respect. Filmke hopelijk weldra op de site.

Vandaar gaat het naar Brebos en rijden we over de weg terug naar de kroon. Gert A en vooral Kris D zorgen er voor dat het tempo vanaf daar enkel nog de hoogte ingaat. De Loenhoutse viertrapsraket wordt voortgezet door een fatter met een krom stuur (vervang je dit even door de juiste naam Kris?) en Stijn B. In de laatste 200m zit Tom T klaar die zijn avondje afmaakt met Jan M daarachter.