dinsdag 17 april 2012

Interval

De kermis is verteerd en het stopt net op tijd met regenen dus er staan terug een pak meer bikers aan de Kroon in vergelijking met vorige week. Iets na half acht vertrekken we met wind op kop langs de Eyndovensteenweg naar de Vaart. Enkele verstrooide A’s die bij het vertrek achter de B-ploeg hangen moeten al een eerste cartouche verschieten om aan te sluiten. Door het (te) hoge tempo en de technische problemen wordt het een echt intervalritje. De eerste met stukken is Steven B. Ondanks een nieuwe gouden Trek in de garage was die vertrokken op zijn oud stuk ijzer waarvan de brug van de voorvork het begaf. Gelukkig woont hij niet ver uit de buurt. De rest blijft iets langer rondtoeren op de Kooldries en Steven kan met propere fiets terug aanpikken.

Er zijn er veel met goei benen die dat willen laten zien dus op elk stuk onverhard vallen er gaten. Na een vrij stuk waar Steven B naar ‘t schijnt serieus doortrekt, rijdt Wim E lek. Ongelooflijk want zijn grote wielen liggen Tubeless met antilek vloeistof. Gelukkig heeft de enige andere grotewielenman Jurgen VDB een reserveband bij. Eerst moet de band eraf en vooral het ventiel los. Dat is iets voor sterke mannen. Jan M was vroeger sterk maar kan naar eigen zeggen nu vooral snel typen. Het is de ervaren Jan T die het ventiel simpel los krijgt. Eerst lijkt de verse binnenband wat te smal voor de buitenband (“precies een communiekant in een moemoe”) maar na 2x vlot handpompwerk van zeer ervaren Wim E kunnen we toch verder. Zoals iedereen weet duurt het de tweede keer wat langer vooraleer hij hard staat.

Wanneer het donker wordt stoeft Gert A iets te hard over zijn nieuw fietslicht dat al na enkele seconden spontaan uitvalt. De strenge strafpuntentoekenner van dienst spot nog verschillende andere mensen zonder licht.

We zijn nog maar net aan de PR-finish als Tom T demarreert. Stijn B is direct mee en samen slaan ze een groot gat. Wim E neemt de rest op sleeptouw maar vanuit de achtergrond knalt de onvermijdelijke Marc B naar de derde plaats. Vooraan maakt Stijn B het af. Aan cafĂ© “Trapke op “ rijdt Jan T ook nog lek. Ook hier wordt natuurlijk met de nodige dubbelzinnigheden commentaar gegeven…

By Gert A