dinsdag 13 april 2010

Drieboomkesberg

Vandaag had de Voorzitter een ritje gepland met de Ladies, wij dus zonder hem op stap. Mil D was door Kris K aangeduid als occassionele tochtuitstippelaar maar die laatste had daar precies niet veel zin in (al deed hij dat uiteindelijk wel heel goed). Het is wel op zo'n momenten dat wij goed beseffen hoe goed de Kris zijne weg overal kent. We zijn overal al eens geweest, maar hoe we dat aan elkaar moeten breien... Natuurlijk zullen we de Kris wel op zijn dak zitten als hij de volgende keer 'weeral' een verkeerd rijdt :-) (maar dat hoort gewoon zo).

Soit, wij richting vaart, fietspad op, aan de kant voor een dame met een hond en ook voor iemand op ne scooter. Dieje laatste had blijkbaar teveel pintjes op en keerde terug. Blijkbaar was het één of andere brugophaler die graag dagelijks het nodige gerstenat tot zich neemt. Als topreporter had ik mij naar de situatie moeten begeven, maar aangezien ik dat niet ben, kan ik hier niet tot in de puntjes een verslag uitbrengen van het voorval. Er werden geen blauwe ogen en/of bloedneuzen gespot, dus het zal wel meevallen.

Over de lekke band van Frank L kunnen we meedelen dat het TE lang duurde vooraleer dat gemaakt was, of moeten we er aan wennen, aan lekke banden? Het is in elk geval de eerste dit jaar lijkt mij, trakteren! Wij verder langs de vaart (na te veel tijd te hebben verloren dus) en dan via de Brachtse Heij naar rara ... (tip: het staat in de titel). Mil D, Tom T en Bart A lijken zich goed te voelen en onderhouden het ritme van 28km/u ... OFF ROAD :-) Via de normale zandwegels en de paadjes van de Vraaghoeve bereiken we de Abdijlaan.

Na menig toerke te hebben gereden (waarvan de leukste misschien wel andersom), een valpartij van den BA (rechterhelft van zijn vork was niet meer vindbaar, de verloregegane pomp wel) en wat gesemmel later, keren we huiswaarts. Om in de sfeer te blijven van afgelopen zondag, jawel over het Paris-Roubaix-stuk... (de Mil zijn woorden). Bart A wordt op kop snel afgelost door Tom T die de andere mannen wat verrassen. Jan T, Mil D, Kristof VL, Hugo K en nog enkele andere weten toch nog aan te sluiten. De wind blaast in ons nadeel en het komt uiteindelijk tot een snelle sprint. Hugo K wint deze voor Tom T en Jan T (inderdaad, Jan T). We komen samen met de Ladies int café aan, de B-ploeg volgt iets later.