dinsdag 6 juli 2010

De Krochten

Na wat geschuif in onze kalender, was het vandaag de beurt aan oud-gediende Ken J om ons nog eens rond te loodsen doorheen zijn trainingsparcours. Voor de gelegenheid zakte hij helemaal van Loenhout af naar Brecht om ons op sleeptouw te nemen. Vorig jaar mochten we dit toertje al eens rijden en dat was ons zo bevallen, dat we weer een beroep op Ken deden.

Het is warm, maar iedereen heeft zijn voorzorgen genomen en heeft alvast genoeg drank mee. Op een drafje gaat het richting Terbeek en naar de grens met Nederland, want deze rit heeft een internationaal trekje.

De groep is groot en misschien wel te groot voor zo'n leuke ritjes die al slingerend door het bos gaan. We zijn nog geen half uur in het bos of de eerste gelederen moeten halt houden. De tweede helft is het spoor zoek. Ken gaat op zoek en vindt de schaapjes. EĆ©nmaal terug vertrokken blijft het spelen vooraan duidelijk aanwezig. We blijven op snelheid en het eerste slachtoffer van vermoeidheid blijkt Bart A te zijn. In een stukje mul zand gaat zijn wiel dwars en de biker gaat op zijn plaat. Wim E (waarvan geweten is om in dergelijke situatie niet tijdig te kunnen stoppen) gaat er los over heen. Het is nog wel niet duidelijk of Wim de aanleiding was, maar het voorwiel van Bart staat aardig paraplu. Gelukkig zijn schijfremmen tegenwoordig een algemeen fenomeen bij de betere mountainbikes en zo kan hij ongestoord verder fietsen.

Bart is niet de enigste die last heeft van de vermoeidheid en de warmte, ook Jef VD draait met enige regelmaat zijn fiets rond een boom. De meeste paadjes worden tweemaal opgezocht, maar telkens in een andere rijrichting, zodat je het nog maar amper door hebt. Vorig jaar zat er in het midden van Kens tocht een semi-verharde kilometermaker, maar dit jaar wordt deze niet meegenomen en blijven we maar kilometers in het bos draaien. We raken nog wel eens een paar mensen kwijt, maar voor zover we weten, is iedereen thuisgeraakt.

Mil D reed in de beginfase even met te weinig lucht in zijn banden, maar door de NoTubes vloeistof is het oponthoud minimaal. Marc C heeft wel een andere bib nodig om zijn lekke band te herstellen (of was er iets anders aan de hand?).

Bedankt Ken voor het mooie toerke!