dinsdag 18 mei 2010

The Stokkie Special

Een fel constrast met vorige week, de zon brandde in onze ogen, de lange broeken en truien werden gewisseld voor de zomerse modellekes. Net voor 19u30 bemerken enkelen een lekke band, zo staat Gwen V plat, maar ook iemand van de L en B-ploeg. Gwen wordt net op tijd gedepaneerd en kan om 19u30 met ons vertrekken.

Via de Krekelenberg en de ouderlijke woning van Tom T steken we de Schotensteenweg een eerste keer over. Tussen deze weg en de E19 liggen nog enkele singletracks verscholen die we een paar keer per jaar aandoen, zoals vandaag. Sommigen hebben het moeilijk met de techniciteit van de singletracks, maar mannen zoals Raf VL kunnen zelfs niet recht blijven op een rechte baan...

Op een onveilige manier wordt de Schotensteenweg terug overgestoken om de Groene Linden in te rijden. Aan de Merel laveren we tussen de liggende luchtballons om zelfs terug even aan de vaart te komen. Er wordt heftig geslingerd, maar zo hebben we het graag. De tochtuitstippelaar van dienst weet het tempo mooi strak te houden en er is blijkbaar een deftige verkenning gebeurd. We nemen de Andrélaan om de aansluiting te maken met de Rommersheide. Ook hier is het oversteekgebeuren geen voorbeeld van veiligheid. De eerste zijn al bijna aan de brug, als de laatsten wachten voor het verkeerslicht. Via de downhill rechts van de brug, duikelen we letterlijk de Rommersheide in. Ook hier worden de meeste paadjes genuttigd.

We trekken door Overbroek heen om even later het MD te bereiken. Daar nemen we de gekende off-road zijweg tot in MtH, met zicht op de centrale van Revabo. We steken even later de Sint-Jobsesteenweg over om het Mikhof in te draaien. Via de villawijken van MtH gaat het dan naar een privé-domein waar uitzonderlijk toelating voor is verkregen. De moeite om eens rond te rijden. De terugweg gaat even via het anti-tankkanaal, al zal dit kanaal lange tijd de rode draad in de terugtocht zijn.

We rijden de paden rond het Mikerf plat en Tom T kan zich tijdig bedwingen om geen misdaden te begaan. Thomas A rijdt nog plat. Zijn buitenband is aardig versleten en met behulp van een plastieken zakske van Jan T wordt alles gerepareerd. Via het anti-tankkanaal gaat het richting Watersportcentrum Bloso waar we een grote ronde maken. Als we dan denken dat we huiswaarts keren heeft Kristof nog een uitdaging voorzien voor de betere MTBers, een trap langs het kanaal naar beneden. Dit lukt vrijwel alle bikers al fietsend.

Richting Brecht gaat het over het off-road pad langsheen de vaart. De spurt dient te eindigen voor het eerste poortje... Dit is echter niet te doen en veiligheidshalve nemen we dan ook geen eindspurt op. De volgende keer dat er langs deze weg wordt gefinisht, dient de verbinding met de Tilburgbaan te worden gemaakt om daar veel veiliger te kunnen spurten.