dinsdag 5 juli 2011

Scott Scale Special

De vakantie-periode begint zijn tol te eisen. Slechts 13 bikers (9A + 2B + 2L), terwijl we enkele maanden terug met 42 waren. Doch niet getreurd: het weer is goed en iedereen heeft er weer zin in. De nummer 1 en 2 van het klassement offerden 5 punten op om te laat te komen, hoewel deze onderling niet afspraken. Bart A is blijkbaar nog niet bekomen van zijn vrijgezellenavond (Kris D, Stijn B en Raf VL wel)

A en B vertrekken samen voor de steeds weer uitdagende Scott Scale Special richting het Fort van Merksem. Telkens slagen de 2 sterkste SS-rijders er in om nieuwe off-road stukken (en afdalingen) toe te voegen aan het in grote lijnen gekende parcours. Via de 1e afdaling op de Hoge Mereyt bereikten we de weg langs de TGV-draad, waar we een jong koppeltje betrapten. De mooiste helft van het duo voelde zich duidelijk gegeneerd, de andere helft trok er zich niks van aan en was nog aan het (na)genieten.

Via De Mick en de E10-plas bereikten we de Golf van Brasschaat, waarachter een klein fun-parkske ligt en waar een lokale BMX’er een kleine demo gaf. Tom d’Joos liet merken hier ook wel wat ervaring in te hebben. In het park van Brasschaat verbaasde deze laatste iedereen door al bunny hop-gewijs over een dikke boom te springen. Het lukte net niet helemaal (de achterband kwam neer op de boom), maar hij kon verder rijden zonder voet aan de grond te zetten. Ik ben redelijk zeker dat niemand van de A-ploeg dit zou durven / kunnen / willen proberen.

In het Fort van Merksem kon de pret helemaal beginnen. Mil en Tom hadden hier weer heel wat leuke afdelingen in petto. Doordat iedereen zichzelf, en zijn/haar fiets, al behoorlijk goed kent, waren er verrassend weinig valpartijen te bespeuren. Iedereen die besloot de afdalingen aan te vatten, bracht dit meestal ook tot een goed einde. Frank L had voor deze tocht een camera meegebracht en kon hoogstwaarschijnlijke enkele spannende fragmenten vastleggen.

Zoals steeds kunnen we ons na dit fort ook nog aan enkele afdalingen verwachten, meestal door een brug over de autostrade langs de ‘verkeerde’ kant af te rijden … De laatste 10 km zijn we Gwen nog kwijtgeraakt, en Tom d’Joos liet net voor de eindspurt ook weten dat zijn pijp bijna uit was. Tom T zou als eerste de Krekelbergstraat bereikt hebben, net voor Kris D. Deze laatste (in zijn sixpack) en Gwen (arm) bleken onderweg door een of ander insect gestoken/gebeten te zijn. Hopelijk hebben zij hier achteraf niet te veel last van.

Op de Gemeenteplaats aangekomen, placeerden we ons op het terras naast een bende luidruchtige dames van rond de veertig, die vermoedelijk (lees: hopelijk) al en pint of 10 uit hadden. Bedankt Mil en Tom voor deze weerom geslaagde SSS !