dinsdag 5 mei 2009

Halle

Via de vaart ging het richting Sint-Job, niet voor lang, want de tochtuitstippelaar koos net voor de boerderij van M linksaf, de Brechtse Heide in dus. Op de brede zandstrook naast het dolomietenpad liet Benny C zijn turbo nog eens zien en zo zag iedereen dat Benny al perfect was gerecupereerd van vrijdag.

Via Kristus Koning zochten we een aansluiting met het anti-tankkanaal. Dat kanaal hadden we vrijdag al gevolgd, maar dit keer ging het de andere kant uit. Raf VL, Benny C, Jan M en in mindere mate Wim E dollen wat met elkaar (een robbertje bike-vechten zeg maar). Een echte winnaar is er niet geloof ik, maar vermoedelijk kwamen Raf VL en Benny C er wel als besten uit. In de buurt van Schil strand doet een Astra cabrio nog even stoer, maar daar blijft het dan wel bij, we lachen eens goed en kunnen verder.

Kris K laat ons ook nog wat zien van het 6-urenparcours van Halle. Het bos ligt er droger bij dan we gewoon zijn en dit blijft zowat het verste punt. Op de terugweg graaien we nog regelmatig een zijsprongetje mee en maken we ook nog kennis met de plaatselijke brandweer.

Nadien gaat het weer terug naar Brecht, met als rode draad, het Anti-tankkanaal. Stijn B maakt in een afzinkje misschien wel de spectaculairste val van het jaar. Jullie verslaggever is niet uitgenodigd op het schouwspel, maar hoort achteraf wel dat het de moeite was.

Voor we het goed en wel beseffen zijn we al aan Drieboomkesberg. We hebben intussen al een mooi aantal kilometers, maar het begint ook donkerder te worden. Tijd om huiswaarts te rijden dus. Onvermijdelijk gaat dit over Paris-Roubaix natuurlijk.

Wim E trapt vanaf de aanloop al stevig door en houdt dit langer vol dan sommigen dachten. Tom T en Bart A zijn de enigsten die nog volgen en even later rijdt Tom T Bart A uit het wiel. Bart A houdt nog net genoeg over om het spurtende duo Jan M en Kris D voor te blijven.