dinsdag 29 juni 2010

Toerke Benny Carvers

Normaalgezien stond het toerke van de Ken J geprogrammeerd, maar door drukke werkzaamheden van deze, nam Benny zijn plaats in en rijden we het toerke van de Ken volgende week.

Het was goed warm en de meeste bikers hadden extra drank voorzien - gelukkig maar. Via de Hoekstraat vinden we deze keer onze aansluiting met de eerste off-roadpaadjes. Al snel leidt Benny ons rond op minder bekend terrein. Voor Benny zelf ook, want Bart A wordt gevraagd om ons naar de Molenbergen te loodsen. Dit gebeurt dan ook langsheen de singletrack aan de E-10 plas en het Uilenbos. Via het Beersgat en de Schutsdijk steken we de Bredabaan over.

Er zijn heel wat Brachtse Bikers die vroeger gecrosst hebben, nog crossen of toch ooit iets met ne motor hebben gehad. Zoiets merk je als je een crossparcours opdraait (dat geldt ook voor Sint-Jozef en de Kraaienhorst). Raf VL is hier een krak in. Hij weet zich als geen ander in de bochten te smijten en zich te postioneren. Ook Benny C voelt zich in zo'n situaties als een vis in het water. Neem daarbij dan nog kersvers tijdritkampioen Jan G en het plaatje is compleet voor de die-hardcrossers. Dan heb je nog de mannen van de tweede lijn, de subcrossers om ze een naam te geven (Tom T, Mil D, Stijn B en wannabee Bart A). Ondanks het warme weer zit de sfeer er direct goed in (ik vermoed dankzij de huidige staat van conditie van de Raf).

Na het crossterrein (waar we de volledige toer rijden) gaat het richting Sterbos om daar even op het 'quad-parcours' te rijden. In Sterbos moeten ze wel wat gewoon zijn en het zal dan ook niemand verbazen als er in één keer een bende MTBers op hunnen hof verschijnt. Om de Peerdsvenweg in te draaien worden er waanzinnig veel onveilige maneuvers uitgevoerd die we niet meer willen zien!

Via de Ponydreef (oud-gedienden zullen deze straat nog wel kennen - hier werd ooit geconstateerd dat we Jan T op een GR niet meer mee hadden en Wim E deed hier op diezelfde dag een wheelie die niet goed afliep) rijden we de weekendzone binnen om stoeberend de Noordheuvel te bereiken. Hier gebeurt iets dat we nog nooit mee hebben gemaakt. Het middenblad van zijn Orbea bezwijkt onder de ongelofelijke krachtontwikkeling van Bennies benen. Het scheurt doormidden en vanaf dan kan Benny enkel maar op zijn grote plaat bollen. Vermoedelijk hebben de twee ontbrekende bladboutjes hier wel iets mee te maken.

Op weg naar de Gooreindse watertoren wordt er al eens een spurtje getrokken - vermoedelijk om minder stof te happen. Benny heeft niets voorbereid en dat valt ook niet op (enkel door mijn verslag hier). Ooit (toen de dieren nog konden spreken) zat hij iets vaker op zijn stalen ros en heeft hij vermoedelijk heel veel getraind. Op het Klein Schietveld weet hij ons als geen ander rond te leiden op prachtige singletracks.

We hebben wel enkele keren oponthoud, namelijk Jef VD raakt een achterlichtje kwijt door een bizarre stuurfout, Stan F staat ook ergens even aan de kant en op een gegeven moment is ons peleton met 5 man uitgedund. Jan T is er nog steeds bij en aangezien hij duidelijk over de beste benen beschikt, gaat hij succesvol op zoek naar de achterblijvers.

Indien u zich afvraagt of er nog 'gecrosst' wordt, dan kunnen we eenvoudig melden dat dit nog steeds het geval is. Bij het uitrijden van het KS verminderd dit door de verkeerssituaties. Stijn B neemt nog een douche mee en we zijn op weg voor de laatste kilometers. Deze lopen via MtH naar de Rommersheide, het HST-tracé naar camping De Groene Linden. Deze camping laten we vandaag rechts liggen en we proberen zo snel mogelijk een goei terraske te bereiken. Hier worden we verwend met nootjes, dewelke bijzonder gesmaakt worden.