dinsdag 3 mei 2011

SINT-JOZEF

Zondag nog dauwtrip en vandaag was het alweer verzamelen geblazen voor de Brachtse Bikers. Geen al te grote opkomst, maar misschien wel ideaal voor het snelle ritje vandaag.

We zetten opnieuw koers naar de vaart, richting Sint-Lenaerts. Gert A mag van onze voorzitter het commando nemen en hij deed dat al goed, een mooi strak tempo. We stoppen deze keer niet in Sint-Lenaerts, maar rijden door naar Sint-Jozef. Vlak voor onze neus wordt het off-road-jaagpad nog even vlak getrokken door een kilverbord van de plaatselijke zelfstandige. Handig zo blijkt want zo kunnen we onze snelheid iets makkelijker handhaven.

Aangekomen in Sint-Jozef probeert onze voorzitter, een voor mij, onbekende aanlooproute tot het crossparcours. Met succes of toch bijna. We worden getrakteerd op de betere singletracks. Het spoor loopt spijtiggenoeg even dood, maar ook hier hebben we wel ervaring mee.

Dan op naar het crossparcours. Ze hebben blijkbaar wat huisgehouden in het aanpalende bos, want de tracks zijn hier breder als vroeger. Reden genoeg om er door te scheuren met onze tweewielers. Op het parcours zelf wordt wellicht elke mogelijkheid uitgeprobeerd. Tijd om andere oorden op te zoeken al wordt ons dat blijkbaar niet gegund, want we krijgen te maken met vele afsluitingen en poorten. We zijn inmiddels op het verste punt aangekomen en het wordt tijd om terug te biken. Dit gaat niet zomaar over het verharde jaagpad. Nee hoor, onze voorzitter heeft nog veel lekkers in petto. Spijtiggenoeg raakt hij even een paadje kwijt waardoor het genieten voor een andere keer is.

We maken nog een ommetje in het bos en besluiten dat het dan tijd is om echt terug te keren naar Brecht. Met een hoog tempo zetten we koers naar onze startplaats. Langs het verharde jaagpad gaat de snelheid snel tot rond de 40 km/u. Vooral Jan T wordt hier toch wel bewonderd.

Een echte spurt is er niet en we rijden gezamelijk naar huize Kustermans. Onze voorzitter is een tijdje geleden verhuisd en trakteert ons op een drankje, nootjes en chips. Voor de laatblijvers zet hij ook nog even de oven in gang om pizza's te bakken. Wat een heerlijke avond!