dinsdag 7 juli 2009

Scott Scale Water Special

Zoals de titel al doet vermoeden, slaagden de heren Scott en Scott er dit jaar weeral in om hun SSS iets specialer te maken, daarom dit jaar de SSWS.

Zoals te lezen op het klassement slechts met 11 A's. Een dieptepunt in ons seizoen. De heren Scott en Scott krijgen dan ook het verwijt dat ze teveel mensen hebben afgeschrikt door hun gastenboekposting. De regen die soms met bakken uit de lucht valt, bleek op eerdere ritten niet zo'n desastreuze gevolgen te hebben.

Soit, wij dus met 11 echte MTB'ers op stap (Benny C was de enige echte die mankeerde, maar had zich reeds enkele dagen op voorhand verontschuldigd). Via Overbroek nemen we al snel een eerste singletrack mee, brug op en dan geheel onverwacht de brug terug naar beneden, maar via het steilste stuk. Gwen V moet nog even bekomen van het Ardennenweekend en kiest de gemakkelijkste weg. Via het HST-tracé draaien we nog even de Rommersheide in. De heren D en T presteerden (een beetje door omstandigheden) ondermaats op de B²-tijdrit en menen dit goed te moeten maken. Iemand doet een 'Contadorke' en de vogels zijn gaan vliegen. We nemen even een andere route dan de twee tochtuitstippelaars, maar vriendelijk als ze zijn wachten ze op ons.

Niets houdt hen tegen en in een ijl tempo volgen de paadjes zich op. Draaiwerk, kracht (door het mulle zand onder de E19 en de bergjes), souplesse en karakter zijn de kernwoorden van deze nu al historische trip. Als Tommeke Bwoonen nog eens high wil worden, adviseren we hem om de SSS of de SSWS eens mee te rijden.

Via de Miksebaan bereiken we het speelpleintje en ook de eerste puntenhindernis komt eraan. Niemand slaagt er in deze te nemen, zelfs niet de uitdagers. Blijkbaar heeft de regen het parcours ferm aangetast. Even later volgt de verrassing van de avond. Iedereen heeft er al een natte droom over gehad (uitgezonderd jullie verslaggever), de TRT. Om in deze toch wel veeleisende tocht een recup-stukske in te lassen nemen we even de TRT. We zijn met 11'en en de rest van de +/- 30 Brachtse Bikers zullen dit missen, pech voor hen!

Via een sluikroute rijden we het Peerdsbos binnen en singletrackgewijs komen we aan de Bredabaan. Het Fort van Meirksem staat dus nog duidelijk geprogrammeerd in deze rit. Kris K laat vandaag duidelijk zijn technische capaciteiten blijken en dit tot groot jolijt van iedereen die het benijdt! Zelfs enkele trappen zijn voor hem geen probleem en we genieten allen van zijn mooie afdalingen.

Afdalingen genoeg en dit brengt enkele bikers aan het twijfelen. Sommige verkiezen een wandeltochtje naar beneden. Tom T en Mil D zijn hier weer stevig komen voorbereiden en hebben meestal geen moeite met de techniciteit. Een overmoedige Tom T neemt een tweede keer een spectaculaire afdaling voor zijn rekening en laat ons ook zien hoe het niet moet. Sommigen komen (te laat) tot het besef dat hun remmen beter hadden moeten werken voor dit werk. Ben V en Thomas A kunnen dit getuigen.

Het slechte weer zorgt ervoor dat het iets na 21u00 al donker begint te worden. Via den Horst rijden we terug richting Bracht. Ook de brugafdaling van vorig jaar komt er weer aan te pas. Het glijdt hier verschrikkelijk maar Tom T en de voorzitter maken hier toch nog de beste beurt.

Net voor we het lokale BMX-parcourske eens willen testen krijgt Kris K af te rekenen met halve materiaalpech. Zijn materiaalzakje eist zijn aandacht op en zet zich even aan de kant. Intussen is het gelukkig opgehouden met te regenen. Voor we het goed en wel beseffen zitten we aan den Botermelk. Via één of ander domein nemen we de laatste downhill van de dag mee. Enkel onze normale tochtuitstippelaar, Tom T, Mil D en Bart A nemen deze rakker al fietsend te grazen.

Het jaagpad lijkt de beste oplossing om op een elegante manier naar Brecht te geraken, het is immers niet meer zo licht. De heren Scott en Scott hebben echter weer ergens een finishlijn getrokken en wij willen die toch nog wel eens zien. Via de Groene Linden rijden we erheen alwaar achter TT's ouderlijke woning de eindspurt op gang kan worden getrokken. Een sterke Thomas A schiet er als een speer van onder, gevolgd door Tom T. Uit de achtergrond weet Bart A Tom T nog in te halen. Thomas A is nog niet volledig vertrouwd met de eindspurts en rijdt aan de laatste splitsing nog verkeerd. Hierdoor is het pad geëffend voor Tom en Bart. Bart A wint voor Tom T deze prestigerit, gevolgd door Marc B.

MTB schops kont of voor de Angelsaksische mensen: MTB kicks ass!

Sent from my iPod