dinsdag 25 augustus 2009

De Kroon – Spechtendreef – De Kroon

Twee dagen na de marathon waren toch 6 van de 7 Houffalizegangers weer op post aan de Kroon, waarvan 4 met de startnummer nog aan de fiets, iets psychologisch waarschijnlijk. Voor de rest was de opkomst niet zo groot : 11 A-ploegers en 4 B-ploegers, die dan maar besloten samen te rijden. De normale tochtuitstippelaar ging met de 2 vrouwen (en rookie) op pad, dus nam Frank L het initiatief om een toerke op kop te rijden.

Na het vertrek in de richting van de bibliotheek werd er onverwachts rechtsaf geslagen richting park, waar we zowat alle weggetjes hebben gedaan en elke beek een paar keer zijn door/over gereden, waardoor we aan de lichten kwamen met reeds een volledige kilometer op de teller. Vandaar ging het richting de terreinen van Brecht SK, waar we vlak voor de tunnel rechtsaf sloegen over het graspadje naar de brug van Loenhout.

De marathonrijders werden niet gespaard want er werd al meteen stevig doorgereden.
Via de steenpuin-wegen en een stuk militair domein kwamen we aan de oversteek van de Wezelsebaan ter hoogte van de put van Wezel. Daar werd uiteraard de singletrack naast het water gekozen, en vervolgens de slingerpaadjes door het Uilenbos.
Blijkbaar kent de gids van dienst het MD als zijn broekzak, want we deden een heel aantal (voor mij) nieuwe stukken, waaronder een leuk heuvelig paadje, net een lang uitgerekt wasbord. Na enkele barelen gepasseerd te zijn kwamen we bij de topattractie van de dag : een hoge berg met los zand waar de besten hun kunnen konden showen. We noteren hier succesvolle pogingen van Tom T, Mil D en Raf VL ; Jan T raakte nét niet boven (hij wordt dan ook al een dagske ouder*) en maakte vooral indruk bij het afdalen in het losse zand.

Na dit intermezzo ging het in rechte lijn naar de Miksebaan, waar alle singletracks volledig werden uitgemolken. Straf, want ik slaag er zelf nooit in om ze allemaal te vinden zonder er één twee keer te doen… Hierna reden/spurtten we de brug over en kregen we nog een aantal nieuwe singletracks te zien tussen de Brechtsebaan en de autostrade. Door de vele afgezaagde takken en bomen was enige techniek wel vereist en verliep de passage niet zonder opstroppingen.

Het begon ondertussen al serieus donker te worden dus namen we de macadam om via de villa van ene V. De Cock als verrassing in de Spechtendreef uit te komen, waar de blikjes Jupiler en Cola al stonden te wachten. Jan T vierde vandaag zijn 56ste verjaardag* en gaf er dus ene !

Na wijs beraad werd besloten om wegens het ingevallen donker via het fietspad van de Brechtsebaan (oeps, “Schotensteenweg” zoals ze in Brecht zeggen) terug te bollen. Er werd geen eindspurt gehouden (dat ik weet) maar er werd wel zeer stevig doorgetrokken. Gelukkig voor mij hebben we in dit soort situaties een dernyke bij dat al duwend nog twee keer zo rap rijdt als de rest, dus iedereen was in recordtempo terug aan de Kroon, met 37km op den teller.

By Gwen Voets