dinsdag 1 september 2009

Zoersel

Dinsdagavond 1 september……..B² belevenissen volgens de verslaggever van dienst…..

Volle gas naar de Kroon voor één van de laatste ritten van de B² van dit seizoen.

Op het slagen van de bimbam passeerde ik net den Ballaert, maar zeer strenge Miel (en daar gaat hem spijt van krijgen !) vond toch dak een strafpuntje verdiend had omdat zelfs, …ja den dieë…., er al was.

Bovendien weet ik bijna zeker dat de koster zijne piemel nen halve minuut te vroeg tegen zen klokskes heeft gekletst !

Enfin, ik had het gevoel dat ik in topvorm was en iedereen eens "een poepje zou laten ruiken" ! Maar dat was snel over toen ik, just op tijd, aan de Kroon aankwam en daar een bende opgehitste marsmannekes zag staan, ogen wijt open, opgespoten billen, bloedverdunners volop in actie,…..honly shit….wa was da allemaal !

Eenmaal het startshot gegeven, ging het richting brug 10, rechts, links, rechts richting Parijs Roubbaix (oef, hier zijn we vanaf wat de spurt betreft), en vervolgens naar het gekende 3 boomkes berg parkoerke.

De eerste ronde was aan bejaarden tempo wat niet echt gesmaakt werd, de tweede toer trok er al beter op. Weer wat rechts, links, rechts richting kerkhof Zoersel en dan…….een verbazingwekkend stukje natuur, brute pure wildernis, ongekende hoogtes, geweldig diepe dallen, een wildwater rivier met boomstronken, levensgevaarlijke smalle singletracks,…..op de Miel na liepen er net geen wilde beesten rond. We vlogen erop af, bergtoppen werden platgereden, dallen werden dicht gedapt, wildwater rivier werd tot stilstand gebracht, singletracks werden tripletracks….ja ja, nen top te weinig op uwen tupe zou gegarandeerd de dood tot gevolg hebben gehad ! Na 38 rondekes zijn we dan naar, en dan weet ik het niet meer, gereden. Efkes waren we den Dictus kwijt, den Dictus was op zijn beurt zijn ketting kwijt, maar alles en iedereen werd teruggevonden en zo konden we als one big happy family richting Kroon. Volgens mij ergens via dat zandpaddeke zijdelings de Brechtse Heide dat daar aan de grootsten boer van Bracht uitkomt. Wegens de zeer snel vallende duisternis een kort toereke dus. Gevolg ; een pak frustraties en emmers energie over ! één iemand begon er gewoon van te ijlen en begonnen spontaan, totaal geen verbandhoudende en zwaar gelogen, X-side verhalen boven te halen. Dat alles in een poging om indruk te maken vermits hij dat met zijn fietskwaliteiten niet klaar kreeg. ( ik zeg niet wie, maar het heeft iets met dat strafpunt te maken ).

In ieder geval, als ge denkt aan een massa overschot van energie, in combinatie met ne plateau leffe dat staat te wachten, dan denkte, …..dat gaat daar vuurwerk geven, als dat maar goed komt !

Maar, eerst nog efkes spurten, over de kiezel pad naast de vaart, ideaal, intussen goed donker, vol putten, stomme paaltjes, plassen, slijkstukken, verzakkingen en dat net naast het water….wat wil je nog meer.

Ik liet me al zakken om de troepen langs achter te kunnen beschouwen, want ik zag een massa info op me afkomen voor dit verslagske. Maar nee hoor, het werd me niet gegund, het tempo ging niet boven de 35, er werd niet geduwd of gevallen, geen Filipke gedaan, ….niks, er werd gewoon niet gespurt. Janetten ! Ons imago aan dingelen ! Dan had ik gene Scott moeten kopen maar had ik net zo goed ne fiets bij den "tuuuuuuuuuuuut" kunnen kopen ( iedereen weet dat het hier over de Fockyou gaat, maar dat kan ik niet schrijven he ). Dus nog meer energie over om Janinne in beweging proberen te krijgen !

En gij denkt dat ? Wer niks, alleman op tijd naar huis, met Mieleke op kop ! Op twee van de ideale combinatie na dan toch. Bij de weg Raf, ik ben just achter jou de Kroon buiten gestapt, dus gij zijt uwe prijs van langstblijvenhanger bij deze ook kwijt !! ( aan alles denkt hem he ).

Bijkomende info : - Bartje is terug aant fietsen ( ben content ! ) De snoeper is met 3 vrouwkes een eind van huis 2 toerkes van 8 km gaan doen. 2 toerkes ?! Tzal plezant geweest zijn, en vermoeiend !

- iedereen, maar ook iedereen had licht bij ! Echt waar !

- Als ge wilt weten met hoeveel we waren enz, dan moet ge niet bij mij zijn.

Groeten, redactie Ben