dinsdag 8 mei 2012

Downhilltechniek

Ola, de B-ploeg maakt geen aanstalten en Kris K vertrekt ook niet gelijk. Al een geluk, want er zijn vandaag enkele te-laat-komers. De voorzitter is attent en het klassement zal ook in die zin worden aangepast.

Waarom de B-ploeg niet vertrekt, wordt snel duidelijk. Zij zullen de eerste kilometers beroep doen op de A-ploeg om te leren hoe het moet. Naar boven rijden op bricolion lukt nog net, maar naar beneden rijden lukt maar 5 man. Omdat het er maar 5 zijn, even de namen: Kris K (jawel, hij sprong bijna naar beneden), Benny C (als hij het al niet zou kunnen), de helft van het SSS-team (Tom T), Jan Meyvis (of hij eigenlijk wist wat hij deed weten we nu nog niet) en Bart A. Deze laatste wel in twee pogingen. Zijn eerste poging was geen succes.

We dalken nog wat op half afgewerkte wegen en dan scheiden onze wegen. De A-ploeg rijdt richting MD en bijgevolg Ww. Het is al enkele dagen droger, maar we vinden nog wel plassen denkt de tochtuitstippelaar. Op deze kant van het MD krijgt hij altijd gelijk.

Het paadje langs de plas laten we natuurlijk niet liggen en dan zijn we vertrokken. De kilometers gingen langzaam, maar nu gaat het iets sneller. We nemen enkele verplichte hindernissen. Tom T checkt nog even de hoogte van zijn fiets om een obstakel te nemen zodat hij volgende keer kan blijven fietsen.

De Stan is er niet bij, maar al snel is duidelijk dat we toch zijn berg gaan opzoeken. Kris heeft het vorige jaar goed opgelet en rijdt er blindelings naartoe. Hier is het terug spelen geblazen. Bart A en Kris K vechten nog even voor de eerste plaats die aanvankelijk door Kris wordt gewonnen, echter Bart bereikt al fietsend de top, Kris niet. Benny zoekt de uitdagingen op vandaag en neemt de steile kant naar beneden. Jan M volgt zijn voorbeeld waarna ook Felix en in mindere mate Stijn B via de steile kant naar beneden komen.

Richting Sint-Job gaat het vervolgens om in tussen centrum en E-19 nog wat te slingeren tussen de bomen. Het gaat snel en het valt iedereen op dat de tochtuitstippelaar klaar is om weeral uit te pakken in de Vogezen de komende dagen. 

We steken over en rijden vervolgens naar de Merel. Hier meldt de laatste van een rijtje niet dat er een hapering is en zodoende speelt de groep even 5 man kwijt. Deze laatsten proberen op eigen kracht naar Brecht te fietsen, maar komen de groep net voor de eindspurt nog tegen. De eindspurt komt laat op gang en driehonderd meter voor de finish strandt jullie verslaggever ergens aan de kant, uitblazend van een te diepe inspanning. De spurt wordt waarschijnlijk gewonnen door een Brachtse Biker, maar meer is niet zichtbaar...