zondag 5 juli 2009

weekendje Borzee 4-5 juli

Zaterdagmorgend rond een uur of 8 vertrokken 8 "echte" mountainbikers richting de ardennen, meerbepaald naar Borzee.
We verdeelden ons over de drie wagens, ne chevy van jan t, ne peugeot van tom t, en ne vw van kristof vl, aan het befaamde "gat van boirs" werd al snel duidelijk dat de chevy de beste keuze was, een voorteken mischien?
na 2 uur rijden arriveerden we te Borzee war we inchekten en ons( best wel deftig) lunch pakket in ontvangst namen.
nog rap effe koerskleren aan en we konden vertrekken. na 2!! inderdaad slechts2!! km's naar beneden gebold te hebben stonden we echter al noodgedwongen terug stil.
Jan T zijn homemade tubeless achterband, bleek niet echt een geslaagde operatie te zijn geweest.
Marc B voelde zich blijkbaar medeplichtig en vergezelde jan op de klim om effe een ander wiel te gaan steken.
ongeveer een kwartier later waren we dan echt op weg naar het centrum van La Roche om daar onze eerste van 4 afgepijlde toeren aan te vatten.
deze tocht vertrok over een stuk asfalt en net toen de toppen van ons banden bijna begonnen te smelten begon gelukkig het echte werk, een redelijk steile en vrij lange klim.
hierop volgde een mooie tocht doorheen de prachtige ardense landschappen.
Terug in La Roche hebben we even genoten van het mooie weer op een terasske en ne cola genuttigd.
Maar genoeg getaffeld, terug actie! tenminste als den Tom T zennen achterband wa mee wilt werken, plat, waarschijnlijk in de laatste afdaling van daarjuist en de melk kan blijkbaar niet goed tegen het warme zomerweer.
Bommekke erin schieten en klaar is kees, dus wij op weg voor tochtje 2.
de start van deze toer is ni van de poes, een mooie, zij het asfaltklim om meteen de klimmersbenen wakker te schudden.
op klim 2 slaagt ook Kris K er nog in om op zijn beurt ne platten tuub te rijden, gelukkig moeten we tegenwoordig al geen half uur meer wachten, zelfs bij de Kris niet.
Even bedenk ik me dat als strafpunten wel meegeteld hadden dit weekend, ik eerst had gestaan in het klassement, maarja tis hier voor de fun zeker...
ook rit 2 overleven we allemaal, zij het mits een kleine omweg terug tot in La Roche, hier weer even opt terras (tis verlof he) en dan terug naar ons luxe appartement, whit a view aan de zuidkant van Borzee.
Iedereen duikt effe den douche onder, en dan schuiven we aan bij het buffet, ofte de kouwe schotel.
we kijken nog even hoe Cancelara de gele trui pakt in den tour, en besluiten, na een consumptie op het plaatselijke terras om maar terug naar La Roche te gaan vanavond.
In La Roche hebben we een paar verschillende terraskes aangedaan (de een al met meer muggen dan de ander).
we probeerden ook het lokale bier even uit, zelfs zen 3 varianten, maar deze bleken kwa smak niet te ver van elkaar verwijderd te liggen.
S'avonds laat hebben we nog ne goeie vettigge waalse friet gegeten, en zijn we met zen allen in de Chevy van de heer Thijs gekropen en terug naar Borzee gereden.
Rap in't bed, want morgen vroeg dag, Die van die bruiloft in't dorp zullen wel niet te veel lawaai maken zeker...
Enfin, na een voor sommige wat te korte nachtrust, ontekken Jan T en Kris K dat er deze nacht criminelen aan het werk zijn geweest, de handschoenen en de helm van Jan en Kris zijn verdwenen. Eerste verdachten zijn natuurlijk de Hollanders.
Kristof VL toont zijn goede hart nog maar eens, en wil zijn helm aan kris lenen en zelf niet mee fietsen, snel wordt echter duidelijk dat het om een vergissing ging, en dat Tom T en Mil D de helm en handschoenen op een veiligere plaats hadden weggelegd. (laat dit een les zijn heren!).

Dag 2:
rit 3 vertrekt vannuit centrum La Roche en brengt ons het betere klimwerk, eerst richting het lokale kerkhof, om daarna nog door te klimmen tot we niet meer hoger kunnen, terug naar beneden is dus het logische gevolg, rit 2 is in ieder geval de mooiste tot nu toe, meer klimwerk waaronder ook een zeeer steile klim, die enkel door Tom T en Marc B op de fiets bedwongen wordt. hetgeen de rangschikking van het hele weekend weerspiegeld.
Ook een constante over zowat het gehele weekend, zijn de haperende versnelingen van Jan T en Mil D jammergenoeg.
na deze rit passeren we weer langs het onvermijdelijke La Roche om meteen(dus zonder teraskke!) aan de 4de en laatste rit, wederom mooi klimwerk een we rijden richting Borzee.
vlakbij onze logeerplaats blijken de mooiste afdalingen van het weekend zich te bevinden, waaronder 1 in het losse zand gevolgd door een mooie single track.
ook in de "eindspurt" blijven de positie's van het hele weekend gerespecteerd, nl: Tom T voor Marc B dan Mil D en kristof VL dan Kris ,Jan T en Gwen V(die laatste kan trouwens een serieus pakse klimmen, hoe steiler hoe liever).
s'middags kregen we daar nog nen biefstuk met stroganofsaus en fritten. We staken nog een stuk fruitvlaai achter ons kiezen en gingen dan maar onze valiezen inpakken. We namen nog even afscheid van de Kristof, die moest nog gaan babyborrelen.
Nog effe de sleutel afgeven aan de balie en we konden vertrekken voor te gaan kajakken. In La Roche kochten we tickets bij nen mens die niet echter nuchter te noemen was, en kropen we in een aftands minibuske da ons naar de start van de kajak bracht. We verdeelde ons onder de 3 boten, namelijk de powerboot, de fishfunboot en de loveboot. De powerboot kwam met ruime voorsprong aan in La Roche terwijl de andere boten het iets rustiger aan deden, enkele viskes vangden en onderweg nog een teraske meepikten.
Na het kajakken zagen we nog hoe Cavendish zijn eerste rit won in de tour en vertrokken we richting Brecht.
In Brecht aangekomen zijn we nog iets gaan eten in de schandpaal waarna we allemaal weer blij waren dat we richting onze vrouwkes konden terugkeren (want we hadden veel vuile was bij).
De afwezige hadden zeker ongelijk dus zie da ge er volgend jaar bij zijt!