dinsdag 7 september 2010

ECODUCT

Weeral een rit zonder voorzitter en gelet op zijn gelaatsuitdrukking als je hem vraagt "En hoe is het met de knie?" gaat dat nog even duren.De voorlaatste rit dan maar.

We vertrekken onder leiding van Stijn B en Tom T. Tom T wordt vooral ingezet voor het verste punt van onze route, Stijn B begeleidt ons naar dat punt. Via de sporthal en de Stapelhoeve komen we dichter bij Loenhout. Paul M komt nog aansluiten. Hij was te laat aan de Kroon en kon nog in de verte een groene stip zien waar hij dan maar naartoe reed.

Via de zijkant van het MD en het Neerven rijden we richting de Dorens. We nemen de finse piste, groeten de sjotters en nemen de wasborden voor onze rekening. Voor Raf VL doet dit allemaal denken aan motorcrossen en hij is dan ook niet te houden. Stef F probeert met nog enkele B2-ritjes zijn vergeten MTB-techniek bij te schaven.

Via de waterzuivering van Loenhout en de Sint-Annastraat rijden we richting Hoogstraten/Meer. Nu duurt het even vooraleer we nog eens iets onverhards onder de wielen krijgen geschoven. We zijn immers op weg naar Maxburg en dat is een eind. We slaan nog rechts om toch nog een karrespoor mee te pakken.
Het rijdt niet zo vlotjes allemaal, de nattigheid trekt een beetje aan de banden, maar dat is nog niets vergeleken met onze eindbestemming, de ecoduct in aanbouw...

Er liggen nog geen paadjes en het is dan wat zoeken waar we het best rijden. Bomen en beestjes zijn, buiten de singletracks, ook nog belangrijke factoren die ontbreken op de ecoduct. We dalken nog wat in het rond, gebruiken de steile kant om eens te down- en uphillen. We hebben het snel gezien...

We zijn in de buurt van tweevoudig eindwinnaar van het B2-klassement, de beruchte Tom T. Hij belt met zijn vriendin dat we er aan komen. Dat geeft Lies nog een beetje de tijd om iets aan te trekken. We worden goed ontvangen door haar, mogen op de beste stoelen plaatsnemen, krijgen bier, Leffe of cola en zelfs chips!

We spurten niet meer naar huis, maar er wordt een strak tempo opgelegd door de traktant van de avond. Ben V rijdt de pannen van het dak tijdens zijn eerste Cannondale-ritje en dat zag iedereen!