dinsdag 16 juni 2009

Overal en nergens, behalve het funpark

Het was mooi weer en dat is te merken aan het deelnemersveld. Dat is terug op het normale niveau, zo'n 20 man en één vrouw. Het is zelfs meer dan goed, het is eigenlijk een hele mooie lente-avond, de temperatuur 's avonds voelt warmer aan dan overdag.

Niemand te laat (of vergis ik mij) en we starten via de Eyndhovensteenweg. Van Stef F geen spoor, maar dat belet ons niet om bij hem te passeren, echter zonder gevolg. De vaart over en de Brachtse heide in. Dit keer niet langs de vaartkant, maar langs de betonbaan. De vaartkant ligt er dezer dagen voor mountainbikers niet ideaal bij en ik vermoed dat onze tochtuitstippelaar nog wat in petto heeft en daarom een snelle start wil maken. De gemeente heeft intussen ook al gewerkt deze lente en de pad naast het dolomietenfietspadje ligt er terug redelijk bij. We begeven ons in de buurt van de Vraaghoeve, maar oriënteren ons naar Kristus Koning.

Langs de golf maken we al snel de verbinding met het anti-tankkanaal. Dolomieten uit de grond trappen en scheuren langsheen de poortjes. Of toch niet? We maken er een alternatieve route van, maar de leidraad blijft toch dat kanaal. In Schil/'s Gravenwezel is menig sportief persoon aan het joggen, we staan versteld van de grote getalen. Marc B heeft het nagelaten om zijn stuk Orbea te onderhouden sinds hij een nief racemasjien heeft gekocht en de groep is daar de dupe van. Niet alleen trapt het ding regelmatig door, ook de vloeistof in zijn banden is opgedroogd. Gevolg: een lekke band. Dat het werkt mag ook wel duidelijk zijn, twee jaar reed Marc al lekvrij. Een te weinig aan onderhoud nekt hem.

De eerste valpartijen zijn inmiddels ook een feit. Gezien het incidentrijke parcours worden de zekere valpartijen hier opgelijst: Jan T in de netels, Kris K, Wim E en Jan M (tijdens de wortelafdaling aan het funpark).

Via wat gedalk en enkele lusjes komen we uiteindelijk met veel moeite aan het funpark. Hier rijdt Bart A als eerste volledig naar boven (of was hij tweede). Mil D, Tom T, Raf VL en Jan M doen het hem na, maar vertrekken allen ook minstens één keer vanuit stilstand. Jan T zijn fiets blijkt nog helemaal niet in orde en wij tellen dan ook de dinsdagavondritten of tot zijn nief racemasjien of totdat hij zijn versleten fiets een onderhoudt. Ook geknarsetand bij Gwen V en KaVeeDee. Marc B was al genoemd en het hoeft geen verdere uitleg dat hij hier ook bij was.

Er volgt geen officiële wortelafdaling en dat is te betreuren. De voorzitter is nog wat van plan, je kan het van zijn gezicht lezen. We zijn intussen in Schilde en rijden via een ongebruikelijk pad langsheen het anti-tankkanaal. Hier wil hij wat proberen. Via een braakliggend stuk grond dat wel wordt beheerd (getuige het gemaaide gras) wil hij verder. Via het betere stoempwerk biedt het stuk geen echte uitweg. Fiets over de omheining, koeikes melken en terug over de omheining komen we in een bos terecht. Ook hier ontbreekt enige vorm van parcoursverkenning (hetgeen tijdens zulke uitdagingen wel aan te raden is). Via via komen we toch nog aan een smal bruggetje terecht wat lijkt op een pad. Via torenhoge netels en ander onkruid komt men vooraan toch tot de vaststelling dat het pad geen pad meer is. De boswachter/jager van dienst heeft zich inmiddels voorgesteld.

Om toch nog een doorgang te vinden, geven we niet op. Totdat onze vriend bosbewoner ons tegenhoudt met zijn 4x4 monster. Volgens hem is er geen terugweg zoals wij het zoeken, maar hij is bereid ons te begeleiden naar de eerstvolgende uitrit. Het verbaast de achterliggers dat er bij deze begeleiding geen gewonden vallen.

Al snel zitten we terug in de buurt van hoe we vertrokken zijn en zuigen nog even wieltje bij een grote groep zatte fietsers. Amusement verzekerd!

We rijden op de terugweg langsheen Drieboomkesberg, maar nemen dit niet mee. De aankomst is al duidelijk, Parijs-Roubaix. Bart A ziet het gebeuren en duikt als eerste de eerste bocht in. De Stokkie neemt over en het spel zit op de wagen. Via de gekende ploegentactiek van het Scott Scale duo wint Tom T voor de zoveelste keer dit jaar en is dan ook favoriet nummer 1 voor de tijdrit van volgende week. Mil D en KaVeeDee bevestigen hun form en worden 2 en 3.