dinsdag 3 april 2012

Likeurdegustatie

19 A’s aan de start van de tweede rit van ’t seizoen. Het weer is nog altijd droog maar fris. Onderweg komen we maar 1 plas tegen buiten al de (stinkende) visvijvers waar we langsrijden. We zitten duidelijk in Brecht. Bart A rijdt met de vrouwen langs een grote welriekende plas (duidelijk in Wezel) en 1 vrouw maakt er van heel dichtbij kennis mee horen we achteraf.

We vertrekken langs de onverharde vaart. Dijk af lukt bij iedereen, terug naar boven wordt er hier en daar al meer gevloekt. Niet door de mannen met de grote wielen natuurlijk want die hebben superveel grip. Ne roze-rode Speci, ne zwart-witte Cannondale en ne zwarte Stevens worden gespot.

Terug op weg wordt er stevig doorgetrokken door Wim E en Jan M. De 28 km/u regel is duidelijk niet meer van toepassing. Hier en daar moet er nog wat wintervet afgereden worden maar iedereen kan min of meer mee.

Mil D maakt gebruik van de invallende duisternis om stiekem de sprint op gang te trekken met medewerking van een afstoppende voorzitter. Tom T laat de koploper zichzelf leegrijden om er dan met Kristof VL vlot over te gaan. Daarachter heeft maar de helft door dat er wordt gesprint.

In het donker rijden we naar St. Lenaarts onder het commando van Ben V. Die heeft overdag tijdens een verkoopspraatje een uitnodiging weten te versieren voor een likeurdegustatie bij de man thuis in de garage. Na een korte uitleg laat de brave mens zijn vrouw (of was het zijn dochter?) rondgaan met verschillende zelfgestookte drankjes op basis van kruiden met suiker en Stevia (natuurlijk alternatief voor suiker zonder calorie├źn). De flessen likeur zijn te koop bij de buurtbakkers. Iedereen proeft maar grote hoeveelheden worden er niet verzet.

Na de degustatie geraakt dus iedereen zonder ongelukken naar de Kroon waar het plakkerige spul wordt weggespoeld met de nodige pintjes.

By Gert A